İddia: Çinli bilim adamları koronavirüsü kasten gizlemiş olabilir

Arşiv
Arşiv

İngiliz basını, bütün dünyada binlerce can alan koronavirüsle ilgili Çinli bilim adamlarını suçladı. İddiaya göre, Çinli bilim adamları virüse erkan safhada tespit etmesine rağmen 3 hafta boyunca bu bilgiyi sakladı.

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve küresel bir salgın haline dönüşen koronavirüsle ilgili ilginç bir iddia ortaya atıldı.

İngiliz basını, Vuhan'da akciğer hastalıklarına yol açtığı belirlenen koronavirüsün aslında erken dönemde tespit edildiğini ancak bunun Çin tarafından gizlendiğini öne sürdü.

Bulaşıcı patojen olduğu kasten gizlendi

The Times'ın iddiasına göre, Çinli bilim insanları tarafından virüsün tarafından bulaşıcı bir patojen olduğu tespit edildi ve laboratuvar kanıtların kasten yok edildi.

ABD Başkanı Donald Trump da önceki benzer bir iddiayı gündeme getirmiş ve Çin'i bilgi paylaşmamakla suçlamıştı.

Trump, "Çin, bizim ordumuzun salgını onlara getirdiği şeklinde bir bilgi veriyor, bu yanlış. Tartışmak yerine, dedim ki geldiği yere göre adlandırmalıyım. Bu virüs, Çin’den geldi. Bu yüzden bence bu çok doğru bir terim" yorumunda bulunmuştu.

'Çin salgını kasten sakladı'

  • ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien da Kovid-19 salgınına ilişkin, "Vuhan'da en iyi uygulamaları kullanmak yerine salgın örtbas edildi. Bu da dünya toplumunun virüse vereceği cevapta belki de iki ayına mal oldu." açıklamasında bulunmuştu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >