İddialara göre Apple uydu teknolojisine yönelik gizli projeler yürütüyor

Apple
Apple

Yeni iddialar, Apple'ın cihazlara veri aktarmak için uydular üzerinde çalışan gizli bir ekibe sahip olduğu yönünde.

iPhone üreticisi, girişimin 5 yıl içinde sonuç üretmesini umarak işe alımları hızlandırıyor.

Apple, iPhone ya da iPad gibi cihazlara veri göndermek için uydu teknolojisinden yararlanmak istiyor. En azından Bloomberg'de yer alan iddialar bu yönde. Üstelik şirketin 5 sene içinde sonuç üretmesi bekleniyor. Hatta bu sebeple işe alımları hızlandırdığı söyleniyor.

Apple'ın diğer şirketlerin uydularını mı kullanacak yoksa kendi uydusunu mu geliştirecek henüz belli değil.
Apple'ın diğer şirketlerin uydularını mı kullanacak yoksa kendi uydusunu mu geliştirecek henüz belli değil.

Projenin şu anda hangi aşamada olduğu bilinmiyor. Apple'dan da konuyla alakalı bir doğrulama yok. Fakat, Bloomberg'e göre proje henüz tam anlamıyla netleşmiş değil. Yani rafakalkmaihtimali de var. Doğal olarak şu anda Apple'ın farklı şirketlerin uydu verilerini mi kullanacağı yoksa kendi uydusunu mu geliştireceği belli değil. Ancak yine de haberin ihtimali bile insanları heyecanlandırmayayetiyor.

Uydu teknolojisi Apple'a ne sağlar?

Apple'ın birçok farklı hizmeti var. Haritalar da bunlardan biri. Dolayısıyla aslında uydu teknolojisi bu noktada şirkete büyük avantaj sağlar. Haritalandırma bir yana işin bir de sinyal kuvvetlendirme boyutu var.

Projenin başında John Fenwick ve Michael Trela var.

Bloomberg'de de yer aldığı gibi aslında Apple'ın mobil operatörlerin bağından kurtulmak istemesi de bir ihtimal. İddialara göre şu anda projede aktif olarak 12 kişi görev alıyor. John Fenwick ve Michael Trela ise projenin başındaki isimler. Ama az önce de bahsettiğimiz gibi mühendis alımları devam ediyor ve ekip genişliyor.

Apple, her ne kadar daha çok son kullanıcılara yönelik ürünleriyle bilinse de şirket aslında çok farklı alanlarda varlık gösteriyor. Sağlıkteknolojileri bile bunlar arasında. Yani aslında şirket daha geniş bir alana yayılmak için yatırımlarını artırıyor; irili-ufaklı birçok şirket satın alarak yoluna devam ediyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >