İdlib'de son 24 saat: Rejim unsurları imha edilmeye devam ediyor

Esed rejimine ait hedeflerin imha edildiği an
Esed rejimine ait hedeflerin imha edildiği an

Milli Savunma Bakanlığı, Suriye'de belirlenen rejim unsurları imha edilmeye devam edildiğini duyurdu. Esed rejimine ait 2100 hedef yerle bir edildi.

Milli Savunma Bakanlığı, Suriye'de tespit edilen rejim hedeflerinin başarılı şekilde imha edilmeye devam edildiğini bildirdi. MSB'nin Twitter hesabından, İdlib'deki operasyonlarda etkisiz hale getirilen rejim unsurlarına ilişkin görüntüler paylaşıldı.

Paylaşımda, "Esed rejiminin 2100'ün üzerindeki unsurunu etkisiz hale getiren kahraman ordumuz, tespit edilen rejim hedeflerini başarılı şekilde imha etmeye devam ediyor." ifadelerine yer verildi.

İdlib'de son 24 saatte nereler imha edildi?

Minak Hava Üssü

Deyir Cemal

Nubl- Zehra

Maraat Al Numan Hass

Kafranbel

Kafr Uwayd

Bakan Akar ve Komutanlar sınırın sıfır noktasında

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz sınırın sıfır noktasına gelerek birliklerde incelemelerde bulundu.

Bakan Akar ve komutanlar sınırın sıfır noktasında yaptıkları incelemelerin ardından İdlib’deki faaliyetlerin sevk ve idare edildiği 2. Ordu Taktik Komuta Yeri’ne geçti.

Akar, 2. Ordu Komutanı Korgeneral Sinan Yayla’dan, gün boyu yapılmakta olan etkili top, ÇNRA ve SİHA atışları ile manevra unsurlarının faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

İdlib'de İran destekli 21 terörist öldürüldü

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin İdlib kentinde düzenlediği operasyonlarda İran destekli 21 teröristin öldürüldüğü bildirildi.

İran’ın Kum kentindeki Şii dini medreselere ait Hawzahnews sitesinin haberine göre, İdlib'de dün Zeynebiyyun Tugaylarına bağlı 18 ve Fatımiyyun Tugaylarına bağlı 3 militan öldürüldü. Öldürülenler için Kum kentindeki Fatıma-i Masume Türbesi'nde yarın cenaze töreni düzenleneceği ve Masume Mezarlığı'nda toprağa verileceği açıklandı.

İran destekli grupların Suriye'deki varlığı

Suriye'deki iç savaşta rejimin kara gücü haline gelen İran destekli yabancı terörist gruplar, en yoğun şekilde Irak sınırındaki Deyrizor'da varlık gösteriyor.

İran, Irak, Lübnan, Afganistan ve Pakistan kökenli Şii terörist grupları, İran Devrim Muhafızları mensupları komuta ediyor.

Halihazırda, İran Devrim Muhafızları, Kudüs Tugayı, Nüceba Hareketi, Bakir Tugayı, 104. Tugay ve 4. Fırka'ya bağlı Gays güçlerinden oluşan askeri unsurlar, İdlib ve Halep kırsalında rejim saflarında savaşıyor.

Suriyeli muhalifler Kefr Uveyd köyünü ele geçirdi

Suriyeli muhalifler, İdlib’in güneyinde Cebel Zaviye bölgesinde stratejik önemi olan Kefr Uveyd köyünün kontrolünü ele geçirdi.

Suriye’nin İdlib’ın farklı bölgelerinde muhalifler ile Esad rejimi arasında yoğun çatışmalar devam ederken, Suriyeli muhalifler İdlib’in güneyinde Cebel Zaviye bölgesinde stratejik önemi olan Kefr Uveyd köyünü ele geçirdi. TSK destekli Suriye Milli Ordusu, Kefr Uveyd köyünde Esad güçlerine ait çok sayıda askeri aracın imha edildiğini açıkladı.

TSK'nın Esed rejimine verdiği karşılıkta generallerin de öldüğü iddia edildi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarınca, İdlib'deki operasyonlarda etkisiz hale getirilen rejim unsurları arasında 2 generalin de olduğu öne sürüldü.

Esed rejimi yanlısı bazı sosyal medya hesaplarında, Esed'in kardeşi Mahir Esed'in komutasındaki Suriye Cumhuriyet Muhafızları 124'üncü sancağının komutanı Tümgeneral Burhan Rehmun ile Tuğgeneral İsmail Ali, Albay Mazen Fervati ve Yarbay Muhammed Hammud'un TSK'nın İdlib'deki topçu atışları sonucu öldüğü iddia edildi.

Rejimin resmi medya organlarında ise ordu rejim güçlerinin kayıplarına ilişkin herhangi bir bilgi paylaşılmıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün İstanbul'da Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde İstanbul Milletvekilleriyle Buluşma Programı'nda yaptığı konuşmada, "Şehitlerimizin kanlarını yerde bırakmıyoruz, bırakmayacağız. Şu ana kadar 2 bin 100'ün üzerinde rejim unsuru, artık rejim unsuru da demeyelim, onların askerleri öldürüldü." demişti.

İdlibliler, şehit askerler için Türk bayraklarıyla yürüdü

İdlibliler, şehit olan 34 asker için ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüş yaptı. Ellerinde 'Çanakkale’de mezarlarımız komşuydu, İdlib’de kanlarımız karıştı', 'Türklerle kan kardeşiyiz' yazılı dövizlerle slogan attı.

İdlib'de, saat kulesi meydanında toplanan yaklaşık bin kişi, rejim güçlerinin saldırısı sonucu şehit olan 34 asker için ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüş yaptı.

Meydandan cadde boyunca yürüyüşe geçen yaklaşık bin kişi, ellerinde 'Çanakkale’de mezarlarımız komşuydu, İdlib’de kanlarımız karıştı', 'Türklerle kan kardeşiyiz' yazılı dövizlerle Türk askerleri lehine slogan attı. Rejime lanet okuyan gruba çevredeki esnaf da destek verdi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >