İdlib'e hava saldırıları devam ediyor: 24 ölü

İdlib' hava saldırısı
İdlib' hava saldırısı

Suriye'de gerginliği azaltma bölgeleri arasında olan İdlib'e gece yapılan hava saldırılarında 24 sivil hayatını kaybetti. Son 3 haftada bölgeye düzenlenen hava saldırılarında 90'ın üzerinde sivil öldü, 200'den fazla sivil yaralandı.

Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) kaynaklarından alınan bilgiye göre, askeri muhalif ve rejim karşıtı grupların kontrolündeki Suriye'nin İdlib ilinin Kın Safra, Şeyh Ahmet, Kefrenbil, El Gadfe, Ken Sfra ve Falul köyleri gece boyunca çok sayıda hava saldırısının hedefi oldu.

Hava saldırıları sonucu, Falul'da 12, Kefrenbil'de 3, Şeyh Ahmet'te 3, el Gadfe ve Ken Safra köylerinde toplamda 4 ve Ebu Zuhur beldesinde 2 sivil yaşamını yitirdi.

İdlib'e düzenlenen hava saldırısı sonrası enkaz altında kalan siviller için çalışmalar sürüyor.
İdlib'e düzenlenen hava saldırısı sonrası enkaz altında kalan siviller için çalışmalar sürüyor.

Sivil Savunma ekipleri arama kurtarma çalışmalarını bitirdi.

Yaralılar İdlib'deki hastanelere götürüldü.

Son 3 haftada 90'ın üzerinde sivil katledildi

İdlib gerginliği azaltma bölgesine son 3 haftada yoğunlaşan hava saldırılarında 90'ın üzerinde sivil öldü, 200'den fazla sivil yaralandı.

Suriye'nin kuzeyinde ve Türkiye sınırındaki İdlib ili, 4-5 Mayıs 2017'deki Astana toplantısında gerginliği azaltma bölgesi ilan edilmişti ancak rejim güçleri ve zaman zaman Rusya’nın ihlalleri devam etmişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >