İhanetin ses bayrağı Zaman Gazetesi'nin gizli arşivi şoke etti

İhanetin ses bayrağı ​Zaman Gazetesi'nin gizli arşivi şoke etti
İhanetin ses bayrağı ​Zaman Gazetesi'nin gizli arşivi şoke etti

Gizli tanık, Ekrem Dumanlı'nın, FETÖ'ye karşı olan bazı askeri personelin cinsel içerikli özel görüntülerinin gazetenin arşivinde tutulduğunu söylediğini öne sürdü.

İzmir'de "askeri casusluk soruşturması"ndaki usulsüzlükler ile bazı bilgilerin sızdırılmasına ilişkin iddianamede ifadesine yer verilen gizli tanık, kapatılan Zaman gazetesinin eski genel yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na karşı olan askerlerin gizli çekilen müstehcen görüntülerinin gazetenin arşivinde saklandığını söylediğini iddia etti.

İzmir Cumhuriyet Savcısı Berkant Karakaya'nın 43'ü tutuklu, 23'ü firari 102 sanık hakkında hazırladığı ve İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, Türk Silahlı Kuvvetlerinde FETÖ/PDY'ye karşı olan ve örgüt tarafından tasfiyesi planlanan askeri personele nasıl bir baskı uygulandığına ve askerlerin nasıl fişlendiğine yer verildi.

İddianamede ifadesi yer alan "Zaman" kod adlı gizli tanık, FETÖ/PDY karşıtı tavır sergileyen personelin saf dışı bırakılması için öncelikle kişinin dini duygularını ön plana çıkarmak suretiyle örgüte kazandırılmaya çalışıldığını ancak bu kişinin örgütün karşısında bir tavır sergilediği durumda makam ve mevki vaadinde bulunulduğunu ileri sürdü.

Özel bilgiler arşivleniyordu

Personelin bu yöntemle ele geçirilememesi halinde rüşvet yolunun denendiğini öne süren gizli tanık, örgütün legal ve illegal yollarla askerlerin özel bilgilerini arşivlediğini ifade etti.

Örgüt tarafından fişlenen askeri personelin FETÖ/PDY'nin faaliyet ve eylemlerinde kullanıldığını ya da makamını terk etmesinin sağlandığının amaçlandığını belirten gizli tanık, yapılan veya yapılacak fişlemelerin devletin istihbarat birimlerinde görev yapan FETÖ mensuplarının aracılığıyla devlet imkanlarıyla elde edildiğini savundu.

Fişleme bilgileri elebaşı Gülen’in talimatıyla gizli havuzda

Örgüt mensuplarının elde ettiği bilgilerin FETÖ yöneticilerine ulaştırıldığını, bu bilgilerin örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in talimatı ile himayesinde bulunan gizli bir havuza aktarıldığını dile getiren gizli tanık "Zaman", havuzdaki bilgilerin zamanı geldiğinde bu kişileri egale etmek ya da kamuoyunda devlet karşıtı bir algı oluşturmak amacıyla kullanıldığını kaydetti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >