İki banka daha kredi ödemelerini erteledi

Arşiv
Arşiv

Bankalar koronavirüse karşı destek paketlerini art arda açıklıyor. Son olarak Eximbank ve Kuveyt Türk de müşterilerinin kredi ödemelerini ertelediklerini açıkladı.

Eximbank ve Kuveyt Türk koronavirüse karşı destek paketini devreye aldı. Eximbank, Haziran sonuna kadar gelecek kredi geri ödemelerini 3-6 ay uzatacak. Kuveyt Türk'ten yapılan açıkmada da "Salgından etkilenen sektörlerde faaliyet gösteren firmaların ve bu firmalarda çalışan bireylerin nisan sonuna kadar olan taksit ödemeleri haziran ayına ötelenecek" ifadeleri kullanıldı.

Eximbank'tan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"İhracatçılarımızın daralan talepten veya virüsün yayılmasını engellemek için ülkelerin uyguladığı kısıtlamalardan etkilenmemeleri için Türk Eximbank'ın TCMB kaynaklarından ve kendi kaynaklarından kullandırdığı kredilerin vadesi Haziran sonuna kadar gelecek kredi geri ödemelerinde firmaların talepleri doğrultusunda 3 ile 6 aya kadar uzatılacaktır. Bu bağlamda ihracatçılarımızın faiz ödemeleri de 6 ay ertelenebilecektir.

Taahhüt kapatmaya ilave bir yıl süre eklendi

Kısa vadeli kredilerde 2 yıl olan taahhüt kapatma süresi henüz taahhüdü kapatılmamış olan ve taahhüt süresi dolmasına karşı ceza uygulanmamış olan krediler ile Haziran sonuna kadar kullandırılacak tüm krediler için 3 yıla çıkarılarak ihracatçılara ihracat yapmaları için verilen süre ilave 1 yıl arttırılmıştır. Taahhüt kapatma cezalarında da indirime devam edilecek olması ihracatçılara bu sıkıntılı dönemde ilave 1 yıl sürenin yanında maliyet avantajı da sağlayacaktır.

Kuveyt Türk'ten yapılan açıklama

Bankadan yapılan açıklamada, ''Salgından etkilenen sektörlerde faaliyet gösteren firmaların ve bu firmalarda çalışan bireylerin nisan sonuna kadar olan taksit ödemeleri haziran ayına ötelenecek.'' ifadelerine yer verildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >