İki kişi hayatını kaybetmişti: Ankara'daki doğalgaz patlaması ile ilgili soruşturma başlatıldı

Patlamada binanın bir bölümü çöktü
Patlamada binanın bir bölümü çöktü

Ankara Keçiören'de bir binada doğalgaz kaynaklı meydana gelen patlamada binanın bir kısmı yıkıldı. Olayda iki kişi hayatını kaybetti, 4 kişi ise yaralandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı patlamayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Dün akşam Kızlarpınarı Caddesi'ndeki 114 numaralı binada meydana gelen patlama sonrası emniyet, sağlık ve itfaiye ekipleri hızla olay yerine sevk edildi. Doğalgaz sızıntısı nedeniyle gerçekleştiği tahmin edilen patlama sonucu binanın bir bölümü çöktü.

Ankara Valisi Vasip Şahin, patlamada yaralanan 6 kişiden bir baba ve çocuğunun hayatını kaybettiğini açıkladı. 4 yaralının ise hastanede tedavilerine devam ettiğini belirtti.

Patlamada iki kişi hayatını kaybetti 4 kişi yaralandı
Patlamada iki kişi hayatını kaybetti 4 kişi yaralandı

Soruşturma başlatıldı

Ankara'da 3 katlı binada yaşanan ve iki kişinin öldüğü üçü ağır dört kişinin de yaralandığı patlamayla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Savcılıktan yapılan açıklamada, "İlimiz Keçiören ilçesi Bağlarbaşı Mahallesi'ndeki bir binada 18.11.2021 günü saat 23.10 sıralarında meydana gelen patlamayla ilgili olarak Başsavcılığımız tarafından soruşturma başlatılmıştır" denildi.

Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı
Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı

Ne olmuştu?

  • Ankara'nın Keçiören ilçesinde bir binada patlama meydana gelmişti. Patlama sonucu bir bölümü çöken binadaki baba ile kız çocuğu hayatını kaybetmiş 4 kişi de yaralanmıştı.
  • İlk tespitlere göre gaz sızıntısı nedeniyle gerçekleştiği tahmin edilen patlama sonucu binanın bir bölümü çökmüştü.
  • Arama kurtarma çalışmalarında Umutcan Yeter (21), Beyzagül Yokuş (15), Irak uyruklu Usame Kahtan (5), hamile Zine Abdülkerim Ahmed El Vahap (26), Muhammed Kahtan (35) ile Melek Kahtan (2) yaralı olarak çıkarıldı ve ambulanslarla çevredeki hastanelere sevk edilmişti.
  • Yaralılardan Muhammed Kahtan ile 2 yaşındaki kızı Melek, hastanede yapılan müdahalelere rağmen yaşamını yitirmişti.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >