İlk milli fırkateyn denize indiriliyor

İstanbul (F-515) Fırkateyni
İstanbul (F-515) Fırkateyni

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul (F-515) Fırkateyni'nin Denize İniş töreninde yaptığı konuşmada "Askeri, diplomatik, ekonomik olarak güçlü olmak bizim için tercihten öte bir zorunluluktur" dedi.

MİLGEM Projesi ile Türkiye'nin yerli olanaklarla ürettiği ilk fırkateyni TCG İstanbul Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı törenle denize indirildi. Törende açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Savunmada güçlü olmayan milletlerin geleceklerine güvenle bakabilmeleri mümkün değildir. Askeri, ekonomik ve diplomatik bakımdan güçlü olmak zorunluluktur" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"Askeri açıdan güçlü olmak tercih değil, zorunluluktur"

Askeri, ekonomik ve diplomatik bakımdan güçlü olmak bizim için tercihten öte bir zorunluluktur. 2002 yılından itibaren millilik ve yerliliğin azami seviyeye çıkarılması için her türlü seferberliği yaptık. 2002 yılında 62 proje yürütülürken bugün bu sayı 700'e yaklaştı. Bütçesi 5.5 milyar doları ancak bulan projeleri 11 katlık artışla 60 milyar dolarlık proje hacmine ulaştırdık. 75 milyar dolarlık bir büyüklüğe ihalelerle ulaşıyoruz. Savunma sanayi alanında çalışan firma sayımız 56'dan 1500'e çıktı. 1 milyar dolarlık ciro rakamı 11 milyar doları buldu. İhracatımız ise 248 milyon dolar seviyesinden 3 milyar doları aşan noktaya geldi. Askeri gemi sektöründe de 3 kıtada 9 ülkeye 3 milyar doları bulan deniz platformları ihraç ettik.

"Savaş gemisi yapan 10 ülkeden biriyiz"

Kara ve deniz araçlarında kendimizle birlikte dost ve müttefiklerin ihtiyaçlarını karşılayan bir ülke haline geldik. Kendi savaş gemisini yapan 10 ülke içinde yer alıyoruz. İHA, SİHA üretiminde dünyanın ilk 3-4 ülkesi arasındayız. Türk SİHA'ları elde ettikleri başarılarla harp yöntemlerini değiştiriyoruz. Libya'da oradaki savaşın akışını değiştirmiştir. SİHA'ların göz dolduran başarılarıyla birlikte diğer ürünlere de ilgi artıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >