IMF Başkanlığını David Lipton yürütecek

Lagarde ve Lipton bir arada...
Lagarde ve Lipton bir arada...

IMF Başkanı Lagarde'ın başkanlıktan çekilmesi üzerine yeni başkanın kim olacağı merak ediliyordu. Bu görevi IMF Birinci Başkan Yardımcısı Lipton'un yürüteceği açıklandı.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde'ın görevlerini, IMF Birinci Başkan Yardımcısı David Lipton yürütecek.

Uluslararası Para Fonu (IMF) İcra Kurulu, Lagarde'ın Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanlığı için aday gösterilmesi ve bu çerçevede IMF başkanlığından geçici olarak çekilmesinin ardından, görevlerinin Birinci Başkan Yardımcısı David Lipton tarafından yürütülmesine karar verdi.

David Lipton
David Lipton

IMF İcra Kurulu açıklamasında, "Birinci Başkan Yardımcısı David Lipton'ın IMF başkanlığını vekaleten yürütmesi konusunda güvenimiz tamdır" denildi.
Açıklamada, IMF'in yeni bir başkan için arayışı başlatıp başlatmayacağı konusuna ilişkin bir bilgi verilmedi.

Christine Lagarde
Christine Lagarde

Lagarde Twitter hesabından Salı günü yaptığı açıklamada, “ECB Başkanlığına aday gösterilmekten onur duyuyorum. Bu gelişme ışığında ve IMF Yönetim Kurulu Etik Komitesi'ne danışarak, adaylık döneminde IMF direktörü olarak sorumluluklarımı geçici olarak askıya almaya karar verdim” dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >