İnanılmaz kaçakçılık denemesi sınırda yakalandı: Tam 94 iPhone ile!

Kaçakçı.
Kaçakçı.

Vücuduna sarmak suretiyle sakladığı 94 tane iPhone ile Çin'e girmeye çalışan adam, görevlilerin dikkati neticesinde sınırda yakalandı.

Çin'e kaçak yollardan iPhone sokmaya çalışan adam, sınırdaki görevlilerin dikkati sayesinde yakayı ele verdi. Hong Kong vatandaşı olduğu açıklanan fakat adı belirtilmeyen adamın üzerinde tam 94 adet iPhone 6 ve iPhone 6 Plus bulunuyordu. Yetkililerin yaptığı açıklamaya göre adamın üzerinde bulunan iPhone'ların toplam değeri 49 bin dolar yani 112.000 TL'ye tekabül ediyor.

Telefon başına 180 dolarlık bir fark bulunuyor

Apple'ın birçok akıllı telefon modeli Çin'de bir süredir satışta varlığını sürdürüyor. Söz konusu modeller, Çin'in belirlediği oldukça yüksek vergiler nedeniyle çevredeki ülkelere oranla ciddi manada yüksek fiyatlarla satılıyor. 64 GB'lık bir iPhone 6'nın Çin'deki fiyatı yaklaşık olarak 1000 dolar iken aynı cihaz Hong Kong'da ise 820 dolar karşılığında satılıyor. Aradaki 180 dolarlık fark, cihaz sayısı arttıkça ciddi bir tutara denk geliyor. Uzmanlara göre, cihazların yüksek fiyatları nedeniyle çevre ülkelerden Çin'e iPhone sokma olaylarının çok yaygınlaştığı ve daha da artacağı sonucu çok muhtemel...

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >