İngiltere ve AB Brexit için uzlaştı

Brexit görüşmelerinde kritik bir aşama daha katedilerek, uzlaşı sağlandı.

Dünyanın merakla izlediği Brexit görüşmelerinde önemli bir gelişme yaşandı. İngiltere ve AB, Brexit için yeniden düzenlenmiş bir anlaşma üzerinde uzlaşı sağladı.

Avrupa Komisyonu Başkanı jean-Claude Juncker, AB ve İngiltere'nin Brexit konusunda anlaşmaya vardığını son dakika olarak açıkladı.

Juncker, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Niyetin olduğu yerde anlaşma da vardır. Bizim de anlaşmamız var. ABD ve İngiltere için adil ve dengeli bir anlaşma ve çözüm bulmaya yönelik taahhüdümüzün bir işareti. Anlaşmanın onaylanmasını tavsiye ediyorum" dedi.

Avrupa Birliği ve İngiltere böylelikle tarihi önemdeki Brexit anlaşmasına vardı ve bu anlaşma, İngiltere'nin 3 yıl süren müzakerelerin ardından Avrupa Birliği'nden ayrılmasının yolunu açtı.

Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson, Avrupa Birliği (AB) ile Birleşik Krallık'ın AB'den ayrılmasının (Brexit) çerçevesini düzenleyecek "harika bir anlaşma" üzerinde uzlaştığını söyledi.

Parlamentodan hafta sonunda anlaşmayı onaylamasını isteyen Johnson, Twitter'dan şu açıklamayı yaptı:

  • "Elimizde kontrolü tekrar geri aldığımız harika bir anlaşmaya var... Artık parlamento Brexit'i Cumartesi günü karara bağlamalı, böylece hayat pahalılığı, ulusal sağlık sistemi, suç, şiddet ve çevre gibi öncelikleri ele almaya başlayabiliriz."
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >