İngiltere'de 2500 yıllık cinayet ortaya çıktı: Elleri bağlı iskelet bulundu

Kazı çalışmasının yapıldığı tren inşaatı
Kazı çalışmasının yapıldığı tren inşaatı

İngiltere'de HS2 hızlı tren hattı için Buckinghamshire bölgesinde yapılan kazı çalışmalarında arkeolojik buluntulara rastlandı. Demir Çağı'ndan kaldığı tahmin edilen elleri bağlı yüzükoyun yatan bir iskelet de kazı çalışmalarında ortaya çıktı.

İngiltere Buckinghamshire'da hızlı tren hattı için yapılan kazı çalışmaları arkeolojik keşiflere sahne oldu.

2 bin - 2 bin 500 yıl öncesinde yaşadığı tahmin edilen yetişkin bir erkeğe ait iskelet elleri bağlı yüzükoyun yatarken bulundu. Arkeologlara göre, bu kişi bir cinayet sonucu öldü ya da infaz edildi.

Ölüm nedeni araştırılacak

Projede arkeolog olarak görev alan Dr. Rachel Wood, iskeletin ölüm nedeninin kemik bilimciler (osteologlar) tarafından yapılacak incelemelerle ortaya çıkabileceğini ifade etti.

Elleri bağlı bulunan iskelet
Elleri bağlı bulunan iskelet

Roma döneminden kalma bir anıt mezar bulundu

HS2 hızlı treni hattı için sürdürülen kazılarda ayrıca Neolitik Çağ'dan kalma bir anıt mezar ve Roma döneminden kalma kurşundan imal edilmiş tabutun içinde bir iskelet daha bulundu.

Roma döneminden kalma anıt mezar
Roma döneminden kalma anıt mezar

4 bin - 5 bin yıl öncesinden kaldığı tahmin edilen anıt mezar 65 metre çapında bir daire oluşturacak şekilde yere çakılmış ahşap uzun direklerden oluşuyor. 'Yüksek statülü' kişiler için yapıldığı tahmin edilen anıt mezarın direkleri kış gündönümüne göre konumlandırılmış.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >