İngiltere'de benzin krizinin ardından gıda sıkıntısı yaşanıyor

İngiltere'de boş kalan raflar
İngiltere'de boş kalan raflar

İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkmasının ardından TIR ve kamyon şoförü eksikliği nedeniyle yaşanan benzin krizinin ardından bir de gıda sıkıntısı çıktı, birçok markette raflar boş kaldı.

İngiltere'de yaşanan TIR ve kamyon şoförü eksikliği nedeniyle birçok akaryakıt istasyonunda benzin kalmadı. Çok az sayıda benzin kalan akaryakıt istasyonlarında ise kilometrelerce kuyruklar oluştu. Ülkenin Başbakanı Boris Johnson, ordunun devreye gireceğini belirtti fakat kriz hala çözülemedi. Ülkedeki gerilim ise giderek tırmanıyor.

Akaryakıt krizinin yanı sıra marketlerde taze sebze, meyve, su, kuru gida ve et reyonları da boş kalmaya başladı. Ülkedeki Petrol Perakendecileri Birliği'nden yapılan açıklamada, geçen hafta akaryakıt istasyonlarında panik alımlarının azalmasıyla yakıt sorununun hafiflemeye başladığı ancak ülkedeki bazı bölgelerde yakıt sorunun devam edebileceği bildirildi.

İngiliz hükümeti akaryakıt krizini sonlandırmak için silahlı kuvvetler personelinin, pazartesiden itibaren benzin istasyonlarına akaryakıt taşımaya başlayacağını açıklarken, yaklaşık 300 yabancı ağır araç sürücüsünün mart sonuna kadar ülkede çalışabileceğini açıkladı.

Açıklamaya göre, 100'ü şoför olmak üzere yaklaşık 200 asker, istasyonlar üzerindeki baskıyı hafifletmek için "geçici" destek sağlayacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >