İngiltere’de koronavirüsten en genç ölüm gerçekleşti

Arşiv
Arşiv

Çin’de başlayan ve dünyayı etkisi altına alan koronavirüs gençlerden çok yaşlıların ölümüne sebep oluyor. Ancak koronavirüsle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. İngiltere Ulusal Sağlık Servisi (NHS) tarafından yapılan açıklamaya göre 18 yaşındaki en genç koronavirüs hastası yaşamını yitirdi.

İngiltere Sağlık Servisi yetkilileri dün yaptıkları açıklamada, 18 yaşındaki koronavirüs hastasının Coventry Üniversite Hastanesi'nde yaşamını yitirdiği ifade edildi.

Virüsten ölen en genç hasta

Hastanın başka rahatsızlıkları da bulunduğu belirtilirken, İngiltere'de virüs sebebiyle hayatını kaybeden en genç hasta olduğu vurgulandı.

Yaşamını yitirenlerin yaş aralıkları 18 ila 102 arasında

İngiltere'de yeni tip koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı 285'e çıkarken hükümetin salgınla mücadele kapsamında yaptığı ‘sosyal mesafelendirme’ uyarısının bazı İngilizler tarafından dikkate alınmadığı görüldü.

Arşiv
Arşiv

İngiltere Halk Sağlığı Kurumunun açıklamasına göre, ülkede Kovid-19'dan ölenlerin sayısı 48 artarak 281 oldu. Hayatını kaybedenlerin yaşlarının 18 ila 102 arasında olduğu belirtildi. Vaka sayısı da 635 artarak 5 bin 683'e yükseldi.

“Sosyal mesafelendirme kuralına uyulmalı”

Koronavirüs nedeniyle günlük yapılan basın toplantısında konuşan Johnson, "Temiz havanın kendi başına size bağışıklılık sağladığını düşünmeyin. Birbirinizden 2 metre uzakta olmalı ve sosyal mesafelendirme kurallarına uymalısınız. Bunu ciddiye alın ve uygulayın. Çünkü hayati öneme sahip." dedi.

Defalarca sosyal mesafelendirmenin önemine dikkat çeken Johnson, "Eğer insanlar bunu yapamazlarsa, yapmayacaklarsa, elbette o zaman daha sert önlemler almamız gerekecek. Bunu yapmak istemiyoruz ama gerekli olabilir." diye konuştu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >