İnsanlığın binlerce yıldır şifa kaynağı olan balın 7 yararı!

  Bal
Bal

3000 seneden beri birçok tedavide kullanılan balın birbirinden önemli yararları...

Bal, neredeyse insanlık tarihi kadar eski bir yiyecektir. Eski zamanlarda sadece bir yiyecek olarak değil aynı zamanda ilaç olarak da kullanılmıştır. Büyüklerimizin hasta olduğumuzda sık sık bal ve limon kaynatarak içirdiğinin ve bunun bir gelenek olarak yeni nesillere aktarıldığının hepimiz canlı birer şahitleriyiz. Arılar, bir kilo bal üretmek için tam 6 kez dünyanın etrafını dönecek kadar hareket ediyor. Kur'an-ı Kerim de balın ne kadar şifalı olduğu Nahl Suresi'nde şu şekilde buyurulmuştur: “Sonra meyvelerin hepsinden ye de Rabbinin sana kolaylaştırdığı (yaylım) yollarına gir." Onların karınlarından çeşitli renklerde bal çıkar. Onda insanlar için şifa vardır. Şüphesiz bunda düşünen bir (toplum) için bir ibret vardır." İşte insanlığın yüzlerce yıldır şifa kaynağı olan balın 7 yararı.

Gözlere iyi gelir

                                    
                                    Eski zamanlarda göz sağlığıyla ilgili problemi olanlarda bal tedavisi uygulanırdı. Gözdeki kaşıntı, kızarıklık ve enfeksiyonlara karşı vücudu koruyan bal, görme becerisini de arttırmaktadır.
Gözlere iyi gelir Eski zamanlarda göz sağlığıyla ilgili problemi olanlarda bal tedavisi uygulanırdı. Gözdeki kaşıntı, kızarıklık ve enfeksiyonlara karşı vücudu koruyan bal, görme becerisini de arttırmaktadır.
Enerji kaynağıdır

                                    
                                    Bal çok tatlı olmasına rağmen suni şekerlerden ayrılır. Suni şekerler tüketildiğinde ilk önce sindirim sisteminde değişime uğrar. Değişime uğrayan suni şeker sonrasında kana karışır. Fakat bal tüketildiğinde sindirim sistemine gerek olmadan hızlıca kana karışır. Ilık su ile karıştırılarak içildiğinde ciddi şekilde insana enerji verdiği tespit edilen bal bundan dolayı halsizlikle mücadele edenler için tam bir enerji deposudur.
Enerji kaynağıdır Bal çok tatlı olmasına rağmen suni şekerlerden ayrılır. Suni şekerler tüketildiğinde ilk önce sindirim sisteminde değişime uğrar. Değişime uğrayan suni şeker sonrasında kana karışır. Fakat bal tüketildiğinde sindirim sistemine gerek olmadan hızlıca kana karışır. Ilık su ile karıştırılarak içildiğinde ciddi şekilde insana enerji verdiği tespit edilen bal bundan dolayı halsizlikle mücadele edenler için tam bir enerji deposudur.
Yorgunluğun giderilmesini sağlar

                                    
                                    Özellikle gün içerisinde fazlaca hareket edenler ve aktif şekilde spor yapanların bol bol bal tüketmesi gerekmektedir. Bunun nedeni bal yemek enerji vermenin yanında kas yorgunluğunu da alarak insanın zinde kalmasını sağlar.
Yorgunluğun giderilmesini sağlar Özellikle gün içerisinde fazlaca hareket edenler ve aktif şekilde spor yapanların bol bol bal tüketmesi gerekmektedir. Bunun nedeni bal yemek enerji vermenin yanında kas yorgunluğunu da alarak insanın zinde kalmasını sağlar.
Kanser hücrelerini yok eder

                                    
                                    Günümüzün vebası olarak gösterilen kanser hastalığı için de bal tüketimi oldukça önemlidir. Labaratuvar şartlarında kanser hücrelerini yok ettiği görülen balın içinde bulunan polifenol, doğal antioksidan görevi görür. Bundan dolayı uzmanlar tarafından balın uzun süre tüketilmesinin kanser hastalığını önlediği ve mikropları etkisiz hale getirdiği belirlendi.<br>
<br>
Kanser hücrelerini yok eder Günümüzün vebası olarak gösterilen kanser hastalığı için de bal tüketimi oldukça önemlidir. Labaratuvar şartlarında kanser hücrelerini yok ettiği görülen balın içinde bulunan polifenol, doğal antioksidan görevi görür. Bundan dolayı uzmanlar tarafından balın uzun süre tüketilmesinin kanser hastalığını önlediği ve mikropları etkisiz hale getirdiği belirlendi.<br> <br>
Sindirim sistemini düzene sokar

                                    
                                    Balın birçok yararından birisi de sindirim sistemini düzene sokmasıdır. İçinde bulunan şifalı vitaminlerden dolayı vücutta antimikrobiyal etksi gösteren bal şiddetli mide ağrılarına ve mide yanmalarına neden olan gastrit hastalığının tedavisinde de sıkça kullanılmaktadır.
Sindirim sistemini düzene sokar Balın birçok yararından birisi de sindirim sistemini düzene sokmasıdır. İçinde bulunan şifalı vitaminlerden dolayı vücutta antimikrobiyal etksi gösteren bal şiddetli mide ağrılarına ve mide yanmalarına neden olan gastrit hastalığının tedavisinde de sıkça kullanılmaktadır.
Öksürüğü azaltır

                                    
                                    Özellikle mevsim geçişlerinin olduğu günlerde mikroplara karşı sık sık güçsüz kalan vücut kolayca hastalanabilir. Bu hastalıklar sırasında şiddetli öksürüklerle baş etmek için kullanılabilecek en iyi tedavilerden birisi bal yemektir. Balın öksürüğe iyi geldiği uzmanlar tarafından da belirlenmiştir.
Öksürüğü azaltır Özellikle mevsim geçişlerinin olduğu günlerde mikroplara karşı sık sık güçsüz kalan vücut kolayca hastalanabilir. Bu hastalıklar sırasında şiddetli öksürüklerle baş etmek için kullanılabilecek en iyi tedavilerden birisi bal yemektir. Balın öksürüğe iyi geldiği uzmanlar tarafından da belirlenmiştir.
Uyku problemlerini çözer

                                    
                                    Özellikle şehir hayatının koşuşturmacasında yaşayan insanlar birçok sorunla baş etmeye çalışırken sık sık uyku problemleri çeker. Bazen bir veya birkaç günlük bir problem olan uykusuzluk bazı zamanlarda ise uzun süre yakayı bırakmaz. Bunun birçok nedeni olmakla beraber çözüm olarak balı önerebiliriz. Sütü, içine bal katarak içmek rahat bir şekilde uyumayı sağlayacaktır. Bunun yanında süte katmadan direkt tüketmek de uykusuz gecelerin azalmasına neden olacaktır.
Uyku problemlerini çözer Özellikle şehir hayatının koşuşturmacasında yaşayan insanlar birçok sorunla baş etmeye çalışırken sık sık uyku problemleri çeker. Bazen bir veya birkaç günlük bir problem olan uykusuzluk bazı zamanlarda ise uzun süre yakayı bırakmaz. Bunun birçok nedeni olmakla beraber çözüm olarak balı önerebiliriz. Sütü, içine bal katarak içmek rahat bir şekilde uyumayı sağlayacaktır. Bunun yanında süte katmadan direkt tüketmek de uykusuz gecelerin azalmasına neden olacaktır.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >