İnsanlık tarihine geçen 12 trajikomik olay

Bob Fenster'ın kaleme aldığı "Salaklık Tarihi" kitabında Fenster, dünya üzerinde yaşanmış trajikomik olayları bir kitapta topladı.

Kitabın içeriğini incelediğinizde bu kadar da olmaz dedirten olaylara tanık olmanız muhtemeldir. Fenster'ın kitabını mutlaka okumanız gerektiğini size öneriyoruz. İşte dünya üzerinde yaşanan 12 trajikomik olay;
Kefalet borcu

                                    
                                    Arizonalı bir adam kelepçelerle oynarken kendini kelepçeledi ve anahtarı bulamadı. Kendisini kurtarmak için çilingir çağırmak yerine polisi arayınca başı belaya girdi. Onu kelepçeden kurtaran polisler, ödenmemiş bir kefalet borcu bulunduğunu belirleyince onu yeniden kelepçelediler.
Kefalet borcu Arizonalı bir adam kelepçelerle oynarken kendini kelepçeledi ve anahtarı bulamadı. Kendisini kurtarmak için çilingir çağırmak yerine polisi arayınca başı belaya girdi. Onu kelepçeden kurtaran polisler, ödenmemiş bir kefalet borcu bulunduğunu belirleyince onu yeniden kelepçelediler.
Gillette şirketi 1902 yılında güvenli

                                    
                                    Amerikalı Gillette şirketi 1902 yılında güvenli jilet satmaya başladığında yüzlerce erkek satın aldı. Sonra da bu jiletlerin sakallarını kesmediğini söyleyerek onları çöpe attılar. Gillette yetkilileri, mutsuz müşterilerin tıraş olmadan önce jiletin sarıldığı kağıdı çıkarmadıklarını fark ettiler.
Gillette şirketi 1902 yılında güvenli Amerikalı Gillette şirketi 1902 yılında güvenli jilet satmaya başladığında yüzlerce erkek satın aldı. Sonra da bu jiletlerin sakallarını kesmediğini söyleyerek onları çöpe attılar. Gillette yetkilileri, mutsuz müşterilerin tıraş olmadan önce jiletin sarıldığı kağıdı çıkarmadıklarını fark ettiler.
1932 Los Angeles Olimpiyatları

                                    
                                    1932 yılında Los Angeles Olimpiyatlarında Fransız atlet Jules Noel'in disk atmada kırdığı Olimpiyat rekoru sayılmadı. Çünkü atışı izlemesi gereken bütün hakemler, sırıkla yüksek atlama yarışmasını izlemek için arkalarını dönmüşlerdi.
1932 Los Angeles Olimpiyatları 1932 yılında Los Angeles Olimpiyatlarında Fransız atlet Jules Noel'in disk atmada kırdığı Olimpiyat rekoru sayılmadı. Çünkü atışı izlemesi gereken bütün hakemler, sırıkla yüksek atlama yarışmasını izlemek için arkalarını dönmüşlerdi.
Nova

                                    
                                    Chevrolet, yeni model arabasi için 'Nova' ismini buldu ama sonra arabayı Latin Amerika'da satamayacaklari anlaşıldı… Çünkü 'Nova' İspanyolca'da 'gitmez' anlamına geliyordu…
Nova Chevrolet, yeni model arabasi için 'Nova' ismini buldu ama sonra arabayı Latin Amerika'da satamayacaklari anlaşıldı… Çünkü 'Nova' İspanyolca'da 'gitmez' anlamına geliyordu…
William Henry Harrison 

                                    
                                    1840'da ABD başkanlığına seçilen William Henry Harrison, çok soğuk bir günde Washington'da açık havada düzenlenen göreve başlama töreninde şapka ve palto giymeyi reddederek yaptığı uzun konuşma sonucu zatürre oldu. Yeni başkan sadece bir ay görev yaptıktan sonra öldü.
William Henry Harrison 1840'da ABD başkanlığına seçilen William Henry Harrison, çok soğuk bir günde Washington'da açık havada düzenlenen göreve başlama töreninde şapka ve palto giymeyi reddederek yaptığı uzun konuşma sonucu zatürre oldu. Yeni başkan sadece bir ay görev yaptıktan sonra öldü.
Gülme krizi

                                    
                                    1975'de İngiliz bir çift televizyonda en sevdikleri programı izlerken erkek yarım saat süren bir gülme krizi sonucu kalp krizi geçirerek öldü. Eşi, cenazeden sonra programın yapımcılarına bir mektup yazarak, kocasını hayatının son dakikalarında bu kadar mutlu ettikleri için teşekkür etti.
Gülme krizi 1975'de İngiliz bir çift televizyonda en sevdikleri programı izlerken erkek yarım saat süren bir gülme krizi sonucu kalp krizi geçirerek öldü. Eşi, cenazeden sonra programın yapımcılarına bir mektup yazarak, kocasını hayatının son dakikalarında bu kadar mutlu ettikleri için teşekkür etti.
Açgöz

                                    
                                    New York'ta 5'inci caddede bir adama araç hafifçe çarptı. Adama birşey olmamıştı... Şoförle konuştu ve kalkacakken olayı gören biri yanına gelerek,kalkmazsa sigortadan para alabileceğini söyleyince yeniden aracın önüne yattı. Araç sürücüsü ise adamın gittigini düşünerek gaza bastı ve adam öldü...
Açgöz New York'ta 5'inci caddede bir adama araç hafifçe çarptı. Adama birşey olmamıştı... Şoförle konuştu ve kalkacakken olayı gören biri yanına gelerek,kalkmazsa sigortadan para alabileceğini söyleyince yeniden aracın önüne yattı. Araç sürücüsü ise adamın gittigini düşünerek gaza bastı ve adam öldü...
Gözlük 

                                    
                                    Bir şirket, çalışanlarının iş başında güvenli gözlük kullanmalarını teşvik etmek için özel bir film izletti. Kanlı iş kazalarını gösteren film o kadar canlıydı ki 25 kişi odadan kaçtı. 13 işçi bayıldı ve işçilerden biri sandalyeden düşerek kafasını yardı.
Gözlük Bir şirket, çalışanlarının iş başında güvenli gözlük kullanmalarını teşvik etmek için özel bir film izletti. Kanlı iş kazalarını gösteren film o kadar canlıydı ki 25 kişi odadan kaçtı. 13 işçi bayıldı ve işçilerden biri sandalyeden düşerek kafasını yardı.
Suçlu aramak

                                    
                                    Washington'da bir suçlu hapishaneden kaçtı. Birkaç gün sonra kız arkadaşıyla yemeğe gitti. Ama uzun süre geri dönmeyince kız arkadaşı merak ederek polise haber verdi. Polisler adını duyunca kim olduğunu anladılar ve yakaladılar.
Suçlu aramak Washington'da bir suçlu hapishaneden kaçtı. Birkaç gün sonra kız arkadaşıyla yemeğe gitti. Ama uzun süre geri dönmeyince kız arkadaşı merak ederek polise haber verdi. Polisler adını duyunca kim olduğunu anladılar ve yakaladılar.
Toprak kayması

                                    
                                    1971'de toprak kaymalarını incelemek isteyen Japon bilim adamları, büyük bir yağmur fırtınası efekti yapmak için bir tepeyi yangın hortumlarıyla adam akıllı suladılar. Bu yüzden tepenin çökmesi sonucu meydana gelen heyelanda, dört bilim adamıyla 11 izleyici hayatını kaybetti.
Toprak kayması 1971'de toprak kaymalarını incelemek isteyen Japon bilim adamları, büyük bir yağmur fırtınası efekti yapmak için bir tepeyi yangın hortumlarıyla adam akıllı suladılar. Bu yüzden tepenin çökmesi sonucu meydana gelen heyelanda, dört bilim adamıyla 11 izleyici hayatını kaybetti.
Fotokopi makinası

                                    
                                    Pennsylvania Radnor'da bir şüpheliyi sorguya çeken polis, şüphelinin kafasına metal bir süzgeç yerleştirmiş ve tellerle fotokopi makinasına bağlamıştı. Polisin Fotokopi makinasında şüphelinin yalanlarının yazdığını söylemesi inanan şüpheli suçunu itiraf etti.
Fotokopi makinası Pennsylvania Radnor'da bir şüpheliyi sorguya çeken polis, şüphelinin kafasına metal bir süzgeç yerleştirmiş ve tellerle fotokopi makinasına bağlamıştı. Polisin Fotokopi makinasında şüphelinin yalanlarının yazdığını söylemesi inanan şüpheli suçunu itiraf etti.
Mayınla futbol

                                    
                                    Komboçya'da 2 asker, patlamamış mayınla futbol oynamaya kalkınca hayatlarını kaybetti. Olayı ilginç kılan bir başka nokta, parçalanarak can veren 2 askerin, Kamboçya ordusunun 'en iyi mayın uzmanları' arasında yer almasıydı.
Mayınla futbol Komboçya'da 2 asker, patlamamış mayınla futbol oynamaya kalkınca hayatlarını kaybetti. Olayı ilginç kılan bir başka nokta, parçalanarak can veren 2 askerin, Kamboçya ordusunun 'en iyi mayın uzmanları' arasında yer almasıydı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >