Instagram 16 yaş altındakilerin hesaplarını 'gizli hesap' olarak kabul edecek

Instagram
Instagram

Instagram, bundan sonra 16 yaş altındakilerin açtığı hesapları otomatik olarak "gizli hesap" statüsüne alacak. Böylece sadece onaylı takipçiler bu hesapları takip edebilecek, paylaşımları beğenebilecek ve yorum yazabilecek. Söz konusu bu değişiklik önümüzdeki hafta başlayacak.

Facebook bünyesinde bulunan popüler sosyal medya platformu Instagram, son zamanlarda gençlerin platformdaki güvenliği için önlemler almaya başladı. Instagram son olarak 16 yaşından küçük kullanıcıların hesaplarını otomatik bir şekilde gizli hesap moduna alacağını duyurdu.

Söz konusu bu değişiklik önümüzdeki hafta başlayacak.

16 yaş altında olup da hesabı gizli hale getirilen, yani özel hesap kategorisine alınan kullanıcılar, hesabını herkese açık hale getirmek istediğinde, Instagram bir uyarı mesajı göndererek özel hesapta kalmanın faydalarını kullanıcıya bildirecek.

İnstagram konu ile alakalı blog sitesinden şu açıklamayı yaptı:

Mümkün olan her yerde gençlerin tanımadıkları veya duymak istemedikleri yetişkinlerden haber almalarını engellemek istiyoruz. Bunun olmasını engellemenin en iyi yolunun özel hesaplar olduğuna inanıyoruz. Bu haftadan itibaren, 16 yaşından küçük (veya belirli ülkelerde 18 yaşından küçük) herkes, Instagram'a katıldıklarında varsayılan olarak özel bir hesaba atanacak.
Instagram'ın bu kararı için siz ne düşünüyorsunuz, sizce doğru bir karar mı?
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >