Instagram, ana akışta önerilen içerikleri göstermeye başlıyor

Instagram
Instagram

Sık sık güncellenerek kullanıcıların karşısına ilgili içerikler çıkarmaya başlayan Instagram, akışın tamamına bakan kişilere önerilen gönderileri sunmaya hazırlanıyor.

Şu anda test aşamasındaki sistem, tüm akışı tamamlayan kişilere yine de içerik göstermeye devam ediyor.

Instagram, ana akışı değiştiren güncellemeler yayınlamaya devam ediyor. Geçtiğimiz dönemlerde kronolojik sıralama yerine ilgili içerikleri göstermeye başlayan platform daha sonrasında da yeni biçimlerini analiz etmeye başlamıştı.

Burada fikir Instagram'daki baskıyı azaltmak. Daha az rekabet, insanlara değer vermektir. Sevdiğiniz insanlarla, onlara ilham veren şeylerle bağlantı kurmaya odaklanın.

Ardından beğeni sayılarının kalkmasıyla birlikte ortaya yeni parametreler de çıkarmıştı. Hatta konuyla alakalı olarak davranış analistleri ve psikometrik alanında çalışmalar yapan isimlerin önemli açıklamaları vardı.

Kullanıcı tüm gönderilere baktığında artık karşısına Önerilen İçerikler sunulmaya başlanıyor.
Kullanıcı tüm gönderilere baktığında artık karşısına Önerilen İçerikler sunulmaya başlanıyor.

Platform şimdi de ana akışla birlikte önerilen içerikleri göstermeye başlıyor. Yani aslına bakılırsa kullanıcıların karşısına bir de 'Önerilen Gönderiler' başlığıyla gönderiler gelmeye başlıyor.

Eğer sıkı bir Instagram kullanıcısıysanız ve takip ettiğiniz kişi sayısı çok fazla değilse, tüm akışı gördüğünüzde devreye önerilen içerikler giriyor.

Yani akışınızdaki içeriklerin tamamına baktığınızda karşınıza ilginizi çekebilecek yeni gönderiler düşmeye başlıyor.

Tüm akış bitse dahi kullanıcılar yeni içerikler görmek istiyor.

Kullanıcılar tüm içeriği görüntülediğinde karşılarına bu şekilde bir görüntü geliyor.
Kullanıcılar tüm içeriği görüntülediğinde karşılarına bu şekilde bir görüntü geliyor.

Üstelik burada kullanıcıların tavsiyelerine ek olarak reklamlar da gösterilmeye başlanıyor.

Konuyla alakalı olarak Instagram Ürün Direktörü Robby Stein'in de bir açıklaması var. Stein, kullanıcıların tüm içeriği görse dahi karşısına yeni gönderiler çıkmasınıistediğini belirtiyor.

Şu anda test aşamasındaki özelliğin tam anlamıyla hayata ne zaman geçeceği ise bilinmiyor. Ancak şunu da es geçmemek lazım: Bu içeriklerle birlikte kullanıcıların karşısına reklamlar da çıkabiliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >