Instagram, küçük çaplı işletmeler için canlı yayın üzerinden bağış sistemini başlattı

Instagram
Instagram

Instagram, pandemi sürecinde küçük ölçekteki şirketleri ekonomik olarak desteklemek amacıyla bağış sistemini aktif etti.

Böylece standart olarak birkaç hafta önce aktif edilen sipariş; bağış ve hediye kartlarına ek olarak canlı yayınlar üzerinden de bağış yapılabiliyor.

Instagram, birkaç hafta önce küçük çaplı işletmelere destek olmak amacıyla sipariş; bağış ve hediye kartları sistemini aktif etti. Geçtiğimiz hafta itibariyle ABD ve Kanada'da aktif edilen sistem, Instagram üzerinden yemek siparişivermeyi ve bağış yapmayı sağlıyor.

Küçük işletmeler topluluğumuzun önemli bir parçası.

Apple, Google, Facebook ve benzeri teknoloji şirketleri, 'koronavirüsle mücadele' kapsamında yeni çözümler üretiyor. Bunlar arasında belki de en etkili yöntemlerden biri de 'yanlış bilgilerle mücadele'. Özellikle çok genişkitlelereerişen sosyal platformlar, salgının yayılma hızını artırabilecek unsurların önüne geçmek istiyor.

Instagram, konuyla alakalı yaptığı açıklamada şu detaylara yer vermişti:

  • Küçük işletmeler topluluğumuzun önemli bir parçasıdır ve birçoğu COVID-19 krizi sırasında büyük zorluklarla karşı karşıyadır. Bugün, sevdiğiniz işletmeleri destekleyebilmeniz için Instagram'da hediye kartları; yemek siparişleri ve bağış toplama işlemlerini keşfetmeyi kolaylaştırıyoruz.

Instagram, küçük işletmeleri desteklemek için canlı yayında bağış sistemini de aktif hale getirdi.
Instagram, küçük işletmeleri desteklemek için canlı yayında bağış sistemini de aktif hale getirdi.

Hem teknoloji hem de sağlıksektörünün ortak paydasında DünyaSağlıkÖrgütü veya diğer yetkili kurumlardan gelen gerçek bilgilerin aktarılması şart. Ama bir yandan 'destek' de gerekiyor. Instagram, az önce de bahsettiğimiz gibi bir süredir restoranların yiyecek dağıtmasına ve hatta paket servisi göndermesine imkan tanıyor. Şimdilik yalnızca belirli bölgeler için aktif edilen sistem, restoranların profilleri üzerinden sipariş vermeyi sağlıyor.

Instagram canlı yayınlardan da bağış yapmayı sağlıyor

Instagram'ın canlı yayın bağış sisteminde küçük çaplı işletmelere pandemi nedeniyle destek hedefleniyor.
Instagram'ın canlı yayın bağış sisteminde küçük çaplı işletmelere pandemi nedeniyle destek hedefleniyor.

Pandemi süreci, diğer şirketleri olduğu gibi küçük şirketleri de epey olumsuz etkiliyor. Bu noktada sosyal ağlar ek çözümlerle küçük işletmeleri desteklemek için yeni özellikler geliştiriyor. Instagram, son olarak bağış sisteminin kapsamını daha da genişletti. Artık canlı yayınlar üzerinden de bağış yapılabiliyor. Canlı yayını başlatan sayfa, bağış özelliğini aktif edip izleyicilere etiketi gösterebiliyor. Böylece etiket üzerinden bağış yapılabiliyor. Ekran görüntülerinde de gözüktüğü gibi varsayılan bağış bedeli 5 dolar. Ancak Ancak daha fazla ödeme de yapılabiliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >