Instagram Reels, Ağustos'ta birçok ülke için aktif edilebilir

Instagram Reels
Instagram Reels

TikTok'ta olduğu gibi 15 saniyelik kısa videolar üretmeyi sağlayan Instagram Reels, Ağustos'ta 50 ülke için aktif edilebilir.

Her ne kadar hangi ülkeler olduğu paylaşılmasa da listede Türkiye'nin de yer alması bekleniyor.

İlk kez geçen sene Brezilya'daki bazı kullanıcılar için test edilmeye başlanan Instagram Reels, TikTok'a rakip olarak geliştirilen bir servis. Bu sistem kısaca sesler üzerine video klip oluşturmayı sağlıyor. Konuyla alakalı açıklama yapan şirket, TikTok ile arada çok büyük fark olduğunu eklese de, arkadaşlarınızın zaten Instagram'da olduğunu ekleyerek farklı bir uygulamaya ihtiyacınızın kalmadığını kastediyor.

Instagram, bir anlamda Snapchat'in ardından TikTok'u da kopyalıyor denilebilir.
Instagram, bir anlamda Snapchat'in ardından TikTok'u da kopyalıyor denilebilir.

Hazır sesparçaları üzerinden seçim yapmayı ya da içerik oluşturmayı sağlayan bu özelliğin tüm kullanıcılara ne zaman açılacağı da belli oldu.

Mayıs'ta Almanya ve Fransa'daki bazı kullanıcılar için aktif edilen özellik,15 saniyelik özel içerikler oluşturmaya imkan tanıyor.

Yani aslında bu noktada Instagram, Snapchat'ten kopyaladığı kaybolan paylaşımlar özelliğinin yanı sıra TikTok'ta benzer şekilde bir 'alıntı' yapıyor.

Instagram Reels'in tam anlamıyla Ağustos'ta herkese açılacağı biliniyor. Ancak burada da bir öncelik sıralaması söz konusu. İlk etapta aralarında ABD'nin de bulunduğu 50 farklı ülkeyle kapsam alanının genişletilmesi ve daha sonrasında da daha sonrasında da güncellemenin adım adım diğer ülkelerde aktif hale geleceği belirtiliyor. Türkiye'deki kullanıcı sayısı ve etkileşimler düşünüldüğünde bu bahsettiğimiz ilk 50 ülke listesinde bizim de yer alacağımızı söylemek yanlış olmaz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >