Instagram Reels videolarında süre 30 saniyeye yükseliyor

Reels
Reels

Instagram, 15 saniyelik Reels videolarında süreyi iki katı artırıyor. Böylece kullanıcıların çok daha etkili videolar paylaşabileceği düşünülüyor.

Buna ek olarak kırkma, kesme ya da benzer düzenleme seçeneklerinin de artacağı belirtiliyor.

Geçen yıl sonunda TikTok'a rakip olarak Reels özelliğini duyuran Instagram, aradan geçen sürede yayınladığı güncellemelerle bu sistemi belirli bir kıvama getirdi. Ama yenilikler tüm hızıyla devam ediyor. Özelliğin belki de en önemli noktası ise süre. Şu ana kadarki 15 saniyelik süre kısıtlaması 30 saniyeye çıkarılıyor.

Eğlence daha da ileriye gidiyor.

Instagram Reels'te süre sınırının uzamasıyla birlikte çok daha fazla video paylaşılacağı düşünülüyor.
Instagram Reels'te süre sınırının uzamasıyla birlikte çok daha fazla video paylaşılacağı düşünülüyor.

Instagram, çeşitli seçeneklerle Reels videolarınınkırpılmasını, parçacıkların silinmesini ve düzenlenmesini de sağlıyor. Geçtiğimiz dönemlerde açıklamalar yapan Instagram Ürün Direktörü Robby Stein, konuyla alakalı olarak eğlencenin her geçen gün daha da ileri gideceğini belirtmiş ve bunun için de özel bir bölümün olmasını istediklerini ifade etmişti.

Kullanıcılardan gelen geri bildirimlerin sürekli olarak dikkate alındığı da belirtilirken iyileştirme ve düzenlemelerle yola devam edileceği duyuruldu.

Bu arada TikTok şu anda kullanıcıların 1 dakikalık içerikler paylaşmasına imkan tanıyor. Yani böylece Instagram da artık süre sınırını 30 saniyeye yükselterek kullanıcıların daha uzun videolar paylaşmasına imkan tanıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >