Instagram, TikTok'a rakip olacak Reels özelliğini duyurdu

Instagram
Instagram

Instagram, Brezilya'daki bazı kullanıcılar için TikTok'takine benzer video klip oluşturma özelliğini test ediyor.
Konuyla alakalı açıklama yapan şirket, TikTok ile arada çok büyük fark olduğunu da ekliyor. Ayrıca arkadaşlarınızın zaten Instagram'da olduğunu belirterek ek bir uygulamaya ihtiyaç olmadığını kastediyor.
Hazır ses parçalarından üzerinden seçim yapmayı ve içerik oluşturmayı sağlayan bu özelliğin tüm kullanıcılara ne zaman açılacağı ise belli değil. Ayrıntılar haberimizde:

Instagram, 'Reels' adını verdiği yeni video düzenleme aracının testlerine başladı. Amaç, TikTok ile yapılan 15 saniyelik video kliplerin Hikâyeler için de geçerli olması. Böylece az önce de bahsettiğimiz gibi TikTok videolarından da aşina olunduğu gibi hazır ses parçaları üzerine video çekilebilecek.

Kullanıcılar bu sayede popüler şarkılara göz atıp diğer videolardan sesleri alabilir ve mimikleri uydurarak içerik oluşturabilir. Ayrıca videokaydı yapıldıktan sonra geçişler ve özel efektlerle de süslemek mümkün oluyor.

Instagram'dan 'tarzımız farklı' açıklaması

TikTok'un tarzı ve içeriğintüketilmeşekli Instagram'dan tamamen farklı. Aslında tam da bu konuyla alakalı Instagram'ın da bir açıklaması var:

    İki ürün aynı değil. Günün sonunda arka planda müzik olan bir video paylaşmak aslında herkesin ilgisini çekebileceğini düşündüğümüz evrensel bir fikir.

Şu anda Brezilya'daki bazı kullanıcıların testine açılan özelliğin herkes için ne zaman aktif edileceği bilinmiyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >