Instagram'da da 'kullanıcıları uyarma' dönemi başlıyor

Instagram
Instagram

Instagram güncellemesinin kaynak kodlarında iki farklı özellik ortaya çıktı. YouTube'takine benzer şekilde 'uzun süreli kullanımda uyarı' verecek olan Instagram, hızlı emoji kullanımı için de yeni bir sistem üzerinde çalışıyor. Detaylar haberimizde:

Google, geçen hafta Digital Wellbeing kapsamında yeni projesini duyurmuş; platformda çok vakit geçirenlerin belirli aralıklarla uyarı mesajlarıyla karşılaşacağını bildirmişti. Kısaca YouTube, mobil uygulamalar için yayınlayacağı bu güncellemeyle kullanıcıların video izlerken geçirdiği süreyi yönetmesini istiyor. Son olarak Instagram da benzer yolu izliyor.

Instagram CEO'su doğruladı

Facebook, Twitter ve benzer sosyalplatformda geçirilen süre her geçen gün artarken şirketler yeni önlemler almaya devam ediyor. Jane Manchun Wong'un ortaya çıkardığı kaynak kodlarına bakılırsa Instagram da YouTube gibi kullanıcıları bilgilendirmeye hazırlanıyor.

Hatta bu aşamadan sonra Instagram CEO'su Kevin Systrom'dan da bir doğrulama geldi. Twitter'dan teyit edilen bilgi, "Kullanıcıların platformda harcadıkları zamanla ilgili özel bir araç üzerinde çalışıyoruz" şeklinde açıklandı.

Emoji çubuğu özelliği de test ediliyor

Tabii Instagram'ın üzerinde çalıştığı tek yenilik bu değil. Ek olarak bir de emoji çubuğu adı verilen yeni bir özellik de test ediliyor. En yoğun kullanılan emojilere çok hızlı bir erişim sağlayan sistem şu anda test aşamasında. Ancak önümüzdeki dönemlerde kullanıma ilişkin ayrıntıların ortaya çıkması bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >