Instagram'ın TikTok'a rakip servisi Reels'in kapsam alanı genişliyor

Instagram
Instagram

Instagram, geçen yıl sonu duyurduğu Reels özelliğiyle TikTok'a rakip olacağını açıkça belli etmişti.

Aradan geçen süreçte herhangi bir gelişme olmadı. Fakat özellik bugün itibariyle Almanya ve Fransa'da da kullanıma açılıyor.

Böylece kullanıcılar çeşitli düzenleme ve geçiş efektleriyle birlikte TikTok'taki gibi şarkılar üzerine 15 saniyelik kısa videolar oluşturabiliyor.

Instagram, geçen yıl Kasım'da TikTok'a rakip olmayı amaçlayan Reels özelliğini duyurmuştu. Bu yeni video düzenleme aracı, TikTok ile yapılan 15 saniyelik kısa video klipleri Hikâyeler için de geçerli hale getirmek. Bu sayede asıl hedef az önce de bahsettiğimiz TikTok videolarını biraz daha Instagram'a kaydırmaya çalışmak.

    Hatırlayalım: Instagram, Brezilya'daki bazı kullanıcılar için TikTok'takine benzer video klip oluşturma özelliğini test ediyor. Konuyla alakalı açıklama yapan şirket, TikTok ile arada çok büyük fark olduğunu da ekliyor. Ayrıca arkadaşlarınızın zaten Instagram'da olduğunu belirterek ek bir uygulamaya ihtiyaç olmadığını kastediyor. Hazır ses parçalarından üzerinden seçim yapmayı ve içerik oluşturmayı sağlayan bu özelliğin tüm kullanıcılara ne zaman açılacağı ise belli değil.
15 saniyelik kısa videolarla birlikte TikTok'un pastasından pay almak istiyor.

Kullanıcılar bu sayede popüler şarkılar vasıtasıyla videolara sesler ekleyebiliyor ve mimiklerle videolar oluşturabiliyor. Ayrıca, video kaydından hemen sonra çeşitli geçişefektleri de kullanılabiliyor.

Instagram Reels yıl içinde daha fazla bölgede aktif olacak

Instagram, bu sayede TikTok'un pastasından da pay almak istiyor.
Instagram, bu sayede TikTok'un pastasından da pay almak istiyor.

Duyurunun yapılması üzerinden 6 aydan daha uzun süre geçti. Ancak şirket Reels'i aktif edip çok daha fazla kullanıcıya açmak için gerekli adımları atmaya başladı. Hatta Reels bu kapsamda Almanya ve Fransa'da da kullanıma sunuldu. Diğer ülkeler için şu anda herhangi bir bilgi yok. Hatta Instagram'ın TechCrunch'a verdiği demeçler arasında buna dair herhangi bir detay da yer almıyor. Ancak bu üç ülkede kullanım oranının artmasıyla birlikte diğer ülkelerin de işin içine dahil edilebileceğini tahmin etmek hiç de güç değil.

Instagram, yıllar evvel Snapchat'in yükselişini görerek 24 saat sonra silinen Hikâyelerözelliğini kendi platformuna dahil etmişti. Şu anda benzer yöntem aslında TikTok için de kullanılıyor denilebilir. Yani aslına bakılırsa Instagram bu noktada TikTok'un yükselişini pastadan pay alarak düşürmeye çalışacak gibi görünüyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >