Instagram'ın yeni Birlikte İzle özelliği kullanıma sunuldu

Instagram
Instagram

Instagram'ın yeni Ortak İzleme özelliği, arkadaşlarınızla görüntülü sohbet ederken bir yandan da paylaşılan fotoğrafları incelemenizi sağlıyor.

Kademeli olarak aktif edilen Birlikte İzle özelliğinin yakında Türkiye'deki kullanıcılar için de aktif olması bekleniyor.

Evden çalışırken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri iletişimi sıkı tutmak. Bu yüzden ekip arkadaşlarıyla gün içinde belirli periyotlarla yazışmaya ek olarak sesli ve görüntülü görüşmelere fırsat verin. Ekipleri bir araya getiren; yazılı ya da video konferans yapmayı sağlayan çeşitli uygulamalar var. Daha önce bunları bir araya getirmiştik ama tekrardan hatırlatmakta yarar var: Rocket Chat, Skype, Microsoft Teams, Zoom ve Google Hangouts gibi yazılımlardan yararlanabilirsiniz.

Facebook ve Instagram ek önlemler alıyor

Bu konferans uygulamaları çoğunlukla iş amaçlı kullanıyor. Ama sosyal izolasyon nedeniyle evden çıkamayan insanların arkadaşlarıyla sosyalleşmeye de ihtiyacı var: Bu noktada da sosyal ağlar devreye giriyor. Facebook ve Instagram, internet trafiğini düşürmemesi açısından videolardaki çözünürlüğü düşürme kararı aldı. Tedbirler devam ederken Instagram'a yepyeni bir özellik eklendi.

Önerilen fotoğraf ve videolar da görüntülenebiliyor.

Yeni sistem, görüntülü sohbette (hatta grup sohbetlerinde) arkadaşlarınızdan birinin Instagram yayınlarında beğendiklerini ya da kaydettiklerine göz atmayı sağlıyor. Hatta görüntülü görüşmeler sırasında Instagram'ın önerdiği fotoğraf ve videolara da bakılabiliyor.

Instagram, Birlikte İzle özelliği sayesinde kullanıcılara üzerinde sohbet edecekleri ek şeyler sunmaya çalışıyor.
Instagram, Birlikte İzle özelliği sayesinde kullanıcılara üzerinde sohbet edecekleri ek şeyler sunmaya çalışıyor.

Nasıl çalışıyor?

Birlikte İzleme özelliğini kullanmak oldukça basit. Uygulamanın ana ekranında sağ üst köşede yer alan uçak simgesine dokunarak Instagram Direct'e geçin. Daha sonrasında herhangi bir kişiyi ya da grubu arayın. Ardından görüntülü sohbet başladıktan sonra alt kısımdan fotoğraf simgesine tıklayarak işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Instagram, Koronavirüs önlemlerini ve bilgilerini de artırıyor.
Instagram, Koronavirüs önlemlerini ve bilgilerini de artırıyor.

Bu Birlikte İzleme özelliği tüm kullanıcılara sunulacak tek yenilik değil. Instagram, arama sekmesinde COVID-19 hakkında daha fazla bilgi kaynağını göstermeye başladı. Instagram ayrıca bağış çıkartmalarını daha fazla ülke için genişletiyor. Sosyal izolasyon kuralını uygulayan kullanıcılar için 'EvdeKal' etiketleri tüm dünyada hayata geçiyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >