İnternet zorbalığına dayanamayan 14 yaşındaki çocuk intihar etti!

İnternet zorbalığı
İnternet zorbalığı

Şapka reklamlarıyla ününe kavuşan 14 yaşındaki çocuk, internet üzerinde uğradığı saldırı, sataşma ve zorbalığa dayanamayıp yaşamına son verdi.

Sekiz yaşındayken ünlü Akubra şapkalarının reklam yüzü olarak ününe kavuşan 14 yaşındaki Amy "Dolly" Everett'in internet üzerinden uğradığı saldırılara dayanamayıp intihar etmesi Avustralya'da büyük şok yarattı.

"Dolly" lakaplı Amy'nin babası Tick Everett "Kızım bu dünyadaki kötülüklerden kurtulmak istedi ve hayatına son verdi." açıklamasını yaptı.

2017 yılındaki verilere göre Avustralya'da her beş çocuktan birinin zorbalığa maruz kaldığı belirtiliyor.

'Zorbalıkla üstünlük sağladığını düşünenler yaşattıkları yıkımı farketsinler'
Çarşamba günü Everett ailesi bu ifadeleri basınla paylaştı:"Söylediklerinin aslında bir şaka olduğunu veya taviz ve zorbalıkla bir yerlere gelebildiklerini düşünen insanlar bu yazıyı okurlarsa, lütfen cenaze törenimize katılsınlar ve oluşturdukları yıkımın farkında olsunlar."
'Zorbalıkla üstünlük sağladığını düşünenler yaşattıkları yıkımı farketsinler' Çarşamba günü Everett ailesi bu ifadeleri basınla paylaştı:"Söylediklerinin aslında bir şaka olduğunu veya taviz ve zorbalıkla bir yerlere gelebildiklerini düşünen insanlar bu yazıyı okurlarsa, lütfen cenaze törenimize katılsınlar ve oluşturdukları yıkımın farkında olsunlar."
'Nazik, sevgi dolu ve güzel'
Kızlarının 'kibar, sevgi dolu ve güzel' bir ruha sahip olduğunu söyleyen aile, Amy'ye ait olan "Sesin titrese bile konuş" sözlerinin yazılı olduğu resmi basınla paylaştı.
'Nazik, sevgi dolu ve güzel' Kızlarının 'kibar, sevgi dolu ve güzel' bir ruha sahip olduğunu söyleyen aile, Amy'ye ait olan "Sesin titrese bile konuş" sözlerinin yazılı olduğu resmi basınla paylaştı.
'Kabul edilemez'
Avustralya için bir ikon olan Akubra markası da Facebook'tan şu açıklamaları yaptı:"Hiçbir zorbalık kabul edilemez. Bu gibi davranışlarda kimin hakkını savunacağımızı seçmek bize bağlı. İyi arkadaşlıklar edinin ve etrafınızdakilerin yaşadıklarını sorarak paylaşımda bulunun."
'Kabul edilemez' Avustralya için bir ikon olan Akubra markası da Facebook'tan şu açıklamaları yaptı:"Hiçbir zorbalık kabul edilemez. Bu gibi davranışlarda kimin hakkını savunacağımızı seçmek bize bağlı. İyi arkadaşlıklar edinin ve etrafınızdakilerin yaşadıklarını sorarak paylaşımda bulunun."
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >