iOS 10'da kimsenin bilmediği gizli özellik ortaya çıktı: Karanlık mod

iOS 10'da kimsenin bilmediği gizli özellik ortaya çıktı: Karanlık mod​
iOS 10'da kimsenin bilmediği gizli özellik ortaya çıktı: Karanlık mod​

Kullanıcıların istediği ancak bir türlü gelmeyen karanlık mod özelliği meğerse iOS 10'da varmış. İşte bu moda ulaşmak için yapılması gerekenler...

Apple kullanıcılarının uzun bir süredir denemek istediği ancak bir türlü gelmeyen karanlık modun iOS 10 içerisinde olduğu fark edildi. Aslında tam olara var diyemeyiz çünkü Apple bu konuda resmi bir açıklama yapmadı. Daha az şark tüketen ve gözleri yormayan özellikleri ile kullanıcıların tercih edebileceği karanlık mod, iOS 10'da yapılacak bir kaç adımla sağlanabiliyor.

iTwe4kz isimli YouTube kanalı bu konuda bir video hazırlamış ve neler yapılacağını adım adım anlatmış. Videoda renkleri tersine çevirerek karanlık modun bir türevine ulaşmayı başaran YouTuber, iOS cihazında uygulamaların görüntülerinin şeffaf olmasından dolayı karanlık moda ulaşabildi.

Telefonunuzu karanlık moda getirmek için yapmanız gerekenler: Önce Ayarlar> Genel> Erişilebilirlik> Erişilebilirlik Kısayolu> Renkleri Ters Çevir adımlarını takip etmeniz gerekiyor. Bu adımlardan sonra 'home' tuşuna 3 kez üst üste bastığınızda telefon renkleri ters çevirir. Ters çevirme işlemini Apple Store uygulamasının içerisinde yaptığınızda App Store'un yeniden başlatılarak yükleneceğine tanık olacaksınız. Bu işlemin ardından App Store gezintilerinizde her şey karanlık moda uygun oluyor. Apple’ın bunu iOS 11 için bir ipucu niteliğinde yaptığı düşünülüyor. Bu olayı daha iyi anlayabilmek için bahsettiğimiz iTwe4kz'in hazırlamış olduğu videoyu izleyebilirsiniz.

App Store'dan çıkıp ana sayfaya geri geldiğinizde de gerek kapak görseli, gerekse de ikonların rengini ters göreceksiniz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >