iOS 11'in uçak modu çok farklı olacak

​iOS 11'in uçak modu çok farklı olacak
​iOS 11'in uçak modu çok farklı olacak

Apple'ın büyük yeniliklere imza attığı işletim sisteminin yeni sürümü iOS 11'de uçak modu da öncekilere göre çok farklı olacak.

Yaklaşık 3 hafta önce WWDC 2017 etkinliğinde tanıtılan ve birçok farklı yeniliği beraberinde getiren yeni iOS 11’in, gün geçtikçe farklı gizli özellikleri ortaya çıkarılmaya devam ediyor. Bu seferki özellik ise birçok kişinin aklına gelmeyecek “Uçak Modu”.

iOS 11 ile gelen yeniliklerin çoğu biliniyor olsa da, gün geçtikçe ortaya çıkan küçük ama işlevsel detaylar işletim sistemini daha da cazip bir hale getiriyor. Çoğumuzun da bildiği üzere daha önce, iOS 10’da dahil, işletim sisteminin önceki tüm sürümlerinde “Uçak Modu” açıldığında cihazın sahip olduğu her türlü bağlantı kesiliyordu. Ancak şimdi iOS 11 Beta 2 ile beraber, isteyen kullanıcılar Bluetooth ve WiFi’yı Uçak Modu dışında bırakabilecek.

Bu özellik ilk bakışta çok basit ve önemsiz gibi görünse de hali hazırda piyasada bulunan birçok akıllı telefonda Uçak Modu’nu açtıktan sonra, Bluetooth ve WiFi’yı manuel olarak aktif hale getirmek gerektiğini de unutmamak lazım.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >