iPhone X'teki yüz tanıma sistemi özel üretilen maskeyle kandırıldı

Maske
Maske

Üç boyutlu yazıcı sayesinde 150 dolar maliyetle üretilen maske, iPhone X'lerdeki Face ID yüz tanıma sistemini kandırmayı başardı.

iPhone'un onuncu yılına özel olarak tasarlanan iPhone X; 6 çekirdekli işlemci, cam gövde ve kablosuz şarj gibi özelliklerle ön plana çıkıyor. Bunlara ek olarak en çok konuşulan detaylardan biri de Face ID. Biyometrik tarayıcıda parmak izi okuyucu yerine yüz tanıma sistemine geçiş yapan şirket, tanıtım sırasında bu özelliğin güvenlik konusunda önemli avantaj sağladığının üzerinde durmuştu.

Maskenin maliyeti 150 dolar!

iPhone X'teki Face ID yüz tanıma sistemi; 150 dolar maliyetle üretilen maskeyle kandırılıyor...
iPhone X'teki Face ID yüz tanıma sistemi; 150 dolar maliyetle üretilen maskeyle kandırılıyor...

TrueDepth altyapısını kullanan Face ID, kandırılması epey zor bir sistem. Ancak yine de sınırları zorlamak isteyen bazı kişiler bu özelliği devre dışı bırakabilecek detaylar üzerinde duruyor. Suratta tam olarak 30 binden fazla görünmez noktayı analiz eden bu sistem, derinlik haritasıyla yüzün matematiksel bir formülünü ortaya çıkarıyor.

Ancak, üç boyutlu yazıcı desteğiyle oluşturulan bir maske, iPhone X'teki Face ID yüz tanıma sistemini kandırmayı başarmış durumda. Elbette bu işlemin kaç denemeden sonra gerçekleştirildiği belirtilmiyor. Ancak, belirtilenlere göre 150 dolar karşılığında üretilen üç boyutlu maskeyle, Face ID sistemini pasif hale getirmek mümkün.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >