iPhone’da çalışmayan uygulamaları kapatmak pil ömrüne zarar veriyor

iPhone Charge
iPhone Charge

iPhone ve diğer telefonlarda işinizi bitirdiğiniz uygulamaları kapatmak ve bu sayede pil ömrünü uzatmaya çalışmak eylemi Apple’ın açıklamasına göre oldukça yanlış bir hareket. Birçok kullanıcının kendinden emin şekilde şarj tasarrufu yaptığını düşünmesine rağmen bu durum, bilinenin tam aksi şekilde sonuçlar veriyor.

iPhone’da kullanılmayan uygulamaları kapatmanın pil ömrüne somut herhangi bir katkısı yok. Duyan birçok kişi, haklı olarak şaşıracak ama kullanılmayan uygulamaları kapatma işlemi iPhone’un pil ömrünü kurtarmaya kesinlikle yardımcı olmuyor. Apple ile ilgili oldukça yetkin makaleleri ile bilinen blog yazarı John Gruber bu konuya açıklık getirdi…

2016 yılı içerisinde Apple’ın en büyük fanlarından olan Caleb isminde bir kullanıcının Apple CEO’su Tim Cook’a “Siz iOS görevlerinden kullanmadığınız uygulamaları kapatıyor musunuz?” diye sormuş, Apple yazılım geliştirme sorumlusu Craig Federighi’den “Hayır ve hayır. :)” cevabını almıştı. Yapılan açıklamada kullanılmayan uygulamanın kapatılmasının şarj ömrünü düşürdüğünün net olarak altı çizildi. Uygulamaları kapatırken bir güç harcandığı gibi yeniden açtığınızda da harcanan güç pil ömrünü ve gücünü olumsuz etkiliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >