iPhone'larda pil sağlığı nasıl kontrol edilir?

iPhone Pil Sağlığı
iPhone Pil Sağlığı

Apple, iOS 11.3 güncellemesiyle Pil Sağlığı özelliğini aktif etti. Peki ama bu özellik ne işe yarıyor ve nasıl kullanılıyor?

Apple, geçen hafta yayınladığı iOS 11.3 güncellemesiyle Pil Sağlığı özelliğini aktif hale getirdi. Bu sayede kullanıcılar iPhone ya da iPad'lerin bataryalarının sağlık durumlarını görebiliyor. Diğer değişle Apple artık ek uygulama kurmadan bataryaların sağlığı hakkında bilgi veriyor. Böylece kullanıcılar bataryaların sağlık durumunu kontrol edip servisin yolunu tutabiliyor. : )

iPhone'lardaki Pil Sağlığı menüsü bu şekilde görünüyor.
iPhone'lardaki Pil Sağlığı menüsü bu şekilde görünüyor.

Bu işlemi gerçekleştirmek için Ayarlar > Pil > Pil Sağlığı yolunu izlemek yeterli. Burada "maksimum kapasite" şeklinde geçen bölüm pil kapasitesini gösteriyor. Yıllardır kullanılan iPhone ya da iPad'lerde bu rakamlar hayli düşük görülebilir. İşte bundan kaynaklı şarj seviyesi %20 - %30 gözükse de cihazlar aniden kapanabiliyor. Diğer seçenek ise "düşük kapasite". Bu seçenek de ürünlerin şarjdan sonraki kullanım süresini gösteriyor.

Ek olarak, "Pil olması gereken en yüksek performansı desteklemediği için bu iPhone aniden kapanabiliyor" uyarısıyla karşılaşan kullanıcıların "en yüksek performans yeterliliği" seçeneğini pasif hale getirmesi mümkün. Aslında bu sayede kullanıcılar otomatik olarak performans yönetimini değiştirebiliyor. Pilin sağlık durumu kötüyse "pil değişim gerekliliği" şeklinde uyarı da gösteriliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >