İran, 2 CIA ajanının 15'er yıl hapse çarptırıldığını duyurdu

Arşiv
Arşiv

İran yargısı yaptığı açıklamada, bir yardım kuruluşunda çalışan 2 kişinin, CIA adına casusluk yaptığı gerekçesiyle tutuklandığını açıkladı. İran yargı sözcüsü İsmaili, ajanların 15'er yıl ceza aldıklarını söyledi.

İran ve ABD arasında yaşanan gerginlik, her geçen gün yeni bir gelişmeyle tırmanıyor. Son olarak İran, 2 CIA ajanını tutukladığını açıkladı.

Al Arabiya'nın iddiasına göre, İran yargı sözcüsü Golamhüseyin İsmaili düzenlediği basın toplantısında, bir hayır kurumunda çalışan 2 kişinin "CIA için casusluk yaptığı" gerekçesiyle tutuklandığını söyledi.

  • İsmaili, "2 CIA ajanı hayır kurumunda çalışmak adı altında gizleniyorlardı ve kimlikleri tespit edildi. Ajanlar casusluk yaptıkları gerekçesiyle 10'ar yıl, ulusal güvenliğe tehdit oluşturmaktan da 5'er yıl ceza aldılar." ifadelerini kullandı.

İsmaili ayrıca, mahkeme kararının nihayete ermediğini, bu yüzden ajanların isminin daha sonra açıklanacağını belirtti.

Emir Rahimpur'un idam cezası da onandı

"ABD adına casusluk" yapmaktan suçlu bulunan Emir Rahimpur hakkında verilen idam cezası da yüksek mahkeme tarafından onandı.

Sözcü İsmaili, "ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) için casusluk yapmak ve İran'ın nükleer faaliyetleri hakkında ABD'nin istihbarat birimine bilgi aktarmak suçlamasıyla idam cezasına çarptırılan Emir Rahimpur hakkında verilen karar Yüksek Divan Mahkemesi tarafından onandı." dedi.

  • İran İstihbarat Bakanlığı, Temmuz 2019'da yaptığı açıklamayla "ABD adına casusluk yapan 17 tutuklu bulunduğunu ve bunlardan bazılarının idam cezasına çarptırıldığını" duyurmuştu.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >