İran, Birleşik Arap Emirlikleri'ne ait gemiye el koydu

Arşiv
Arşiv

İran, ülkenin karasularını ihlal ettiği gerekçesiyle Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) ait bir gemiye el koyduğunu ve mürettebatı gözaltına aldığını duyurdu.

İran, Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) ait bir gemiye kara sularına girdiği gerekçesiyle el konulduğunu duyurdu. Tahran yönetiminin yaptığı açıklamada BAE bandıralı geminin İran karasularını ihlal ettiği bildirildi.

BAE kayıpları tazmin edeceğini belirtti

Olayın ardından BAE'nin Tahran'daki Maslahatgüzarının 24 saat içerisinde iki kez bakanlığa çağrıldığı ve İran'ın itiraz protestosunun kendisine iletildiği bildirildi.

İran Dışişleri Bakanlığı'na göre, BAE hükümeti yaşanan olaydan duyduğu üzüntüyü ifade eden bir mesajla tüm kayıpları tazmin edeceğini Tahran'a iletti.

Açıklamada, BAE'nin, alıkoyduğu tekneyi ve balıkçıları serbest bıraktığı, öldürülen balıkçıların cenazelerinin teslimine ilişkin yasal sürecin ise devam ettiği aktarıldı.

İran ise alıkonulan BAE gemisi ve mürettabatıyla ilgili yargı sürecinin devam ettiğini belirtti.

Ne olmuştu?

  • İran ve BAE arasında pazartesi günü deniz gerginliği başlamıştı. BAE sahil güvenlik ekiplerinin açtığı ateş sonucu iki İranlı balıkçı ölmüştü.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >