İran Dışişleri Bakanı Zarif'ten, ABD Başkanı Trump'a soru: Daha önce böyle bir insan seli gördün mü?

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif
İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Twitter hesabından Trump'ın talimatıyla öldürülen Kasım Süleymani'nin cenazesine katılan insanların fotoğrafını paylaşarak Trump'a tepkisini dile getirdi.

Zarif, ABD Başkanı Trump'a "Daha önce böyle bir insan seli gördün mü? Bölgemizle ilgili istişarelerde hala etrafındaki palyaçoları mı dinlemek istiyorsun? Ve hala bu büyük ulusun halkının iradesini kırabileceğini düşünüyor musun?" sorularını peş peşe sıraladı.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Twitter'da paylaştığı Süleymani'nin cenazesinden görüntülere
Trump'ı etiketleyerek, "Hayatında daha önce böyle bir insan seli gördün mü Trump? Bölgemizle ilgili istişarelerde hala etrafındaki palyaçoları mı dinlemek istiyorsun? Ve hala bu büyük ulusun halkının iradesini kırabileceğini düşünüyor musun? ABD'nin Batı Asya'daki nifakçı varlığının sonu başladı..." bu notları düştü.

Süleymani'nin cenazesi Kirman'da defnedilecek

ABD’nin Irak’ın başkenti Bağdat’ta düzenlediği hava saldırısıyla öldürülen İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin cenazesi salı günü Kirman'da defnedilecek.

Ne olmuştu?

Pentagon, Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in, Bağdat Havalimanı yakınına düzenlenen saldırıda öldürüldüğünü açıklamıştı.

Saldırıda, Süleymani ve İranlı subayların yanı sıra Mühendis'in de aralarında bulunduğu 10 kişi hayatını kaybetmişti.

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, olayın ardından yaptığı açıklamada, "Onun gidişiyle, onun yaptığı iş durdurulmayacak ve yolu kapanmayacak. Suçluları acı bir intikam bekliyor" ifadelerini kullanmıştı.

Ülkede 3 günlük yas ilan eden Hamaney, Süleymani'nin yerine yardımcısı Tuğgeneral İsmail Kaani'yi getirmişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >