İran'da koronavirüse yakalanan bürokrat sayısı 3 oldu

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Masume İbtikar
İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Masume İbtikar

İran Sağlık Bakanı Yardımcı İreç Harirçi dün koronavirüse yakalandığını duyurmuştu. Bugün İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politikalar Komisyonu Başkanı Mücteba Zünnur ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Masume İbtikar'ın yeni tip koronavirüse yakalandığı açıklandı.

İran'da devlet erkanı bir bir koronavirüse yakalanmaya devam ediyor. Bugün 2 bürokratta daha koronavirüs tespit edildiği ortaya çıktı.

Verilen bilgilere göre, İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politikalar Komisyonu Başkanı Mücteba Zünnur ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Masume İbtikar koronavirüse yakalandı ve karantina altına alındı.

Dün de Sağlık Bakanı Yardımcısı İreç Harirçi hastalandığını açıklamıştı. Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, dün yaptığı açıklamada, Kovid-19 vakalarının İran, İtalya ve Güney Kore'de "ani" artışından "derin endişe" duyduklarını belirtmişti.

Öte yandan sosyal medya kullanıcıları tarafından, "3 bürokrat hastayken vaka sayısının sadece 245 olması inandırıcı değil." yorumu yapılıyor. İran, gerçek vaka ve ölü sayısını dünyayla paylaşmamakla suçlanıyor.

İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politikalar Komisyonu Başkanı Mücteba Zünnur
İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politikalar Komisyonu Başkanı Mücteba Zünnur

Kum kentinde 49 kişi taburcu edildi

Kum Tıp Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ali Ebraze, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanan 49 kişinin tedavilerinin ardından taburcu edildiklerini açıkladı.

İranlı Öğrenciler Haber Ajansı'na (ISNA) konuşan Ebraze, "Kum'da koronavirüs şüphesiyle 432 kişi hastanelerde tedavi altına alındı. Dün saat 16.00'ya kadar 49 kişi taburcu edildi." dedi.

Ebraze, kentte koronavirüs tedavisinin Kamkar, Furkani, ve İmam Rıza hastanelerinde yapıldığını belirtti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >