İran'dan ABD'ye misilleme: 'Terörist' ilan ettiler

İran Meclisi, ABD ordusunu terörist ilan etti
İran Meclisi, ABD ordusunu terörist ilan etti

İran Meclisi'nin 'acil' koduyla onayladığı yasayla ABD ordusu ile ona bağlı kurum ve şirketler 'terörist' ilan edildi. ABD Başkanı Trump, 8 Nisan 2019'da İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun ABD'nin yabancı terör örgütleri listesine eklendiğini duyurmuştu.

İran Meclisi, ABD ordusu ile ona bağlı kurum ve şirketleri 'terörist' ilan etti. İran Meclisi'nden geçen yasa, genel kuruldaki milletvekilleri tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

ABD de İran Devrim Muhafızları Ordusu'nu terör örgütü listesine almıştı

ABD Başkanı Donald Trump, 8 Nisan 2019'da İran Devrim Muhafızları Ordusunun ABD'nin yabancı terör örgütleri listesine eklendiğini duyurmuş, İran Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi de aynı gün yayımladığı açıklamada, ABD Merkez Kuvvetlerini (CENTCOM) terör örgütleri listesine aldığını bildirmişti.

Zarif'e vize verilmedi iddiası

Çarşamba günü yapılacak BMGK toplantısına katılmak için New York'a gitmek isteyen İran Dışişleri Bakanı Cevat Zarif'e ise vize verilmediği iddiası gündem yer aldı.

İran'dan ABD'ye 'terörist' misillemesi

3 Ocak'ta İranlı Komutan Kasım Süleymani'nin hava saldırısında öldürülmesinin ardından İran Parlamentosu, Pentagon'u ve ABD'nin tüm komutanlarını terörist ilan edilen kararı onayladı.

  • İran Meclisi'nin "acil" koduyla onayladığı yasayla, ABD ordusu ile ona bağlı kurum ve şirketler "terörist" ilan edildi.

Yasa, İran Meclisi genel kurulundaki milletvekilleri tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >