İş çıkış saatine dikkat: İstanbul'da kar yağışı etkili olmaya başladı

Kar yağışı etkili olmaya başladı
Kar yağışı etkili olmaya başladı

Uyarılar peş peşe gelmişti. İstanbul'da Büyükçekmece, Beylikdüzü, Sarıyer ve Silivri bölgesinde aralıklara kar yağışı etkili olmaya başladı. Meteoroloji İstanbul'da bugün için karla karışık yağmur uyarısında bulunurken yarın da bölgede hafif kar yağışı beklendiğini duyurdu.

Doğuda şiddetli lodos sürerken, batı kesimler soğuk havanın etkisine giriyor ve kar başlıyor. Gece kar iç kesimlere kadar ilerleyecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarının ardından İstanbul'da kar yağışı etkisini arttırmaya başladı.

İstanbul'da Büyükçekmece, Beylikdüzü ve Silivri bölgesinde aralıklara kar yağışı etkili olmaya başladı. NTV'nin haberine göre; kar yağışı 2-3 saat sonra Boğaz kesiminde, öğleden sonra ise Anadolu Yakası'na ulaşacak.

İş çıkışı kar yoğunlaşacak

İstanbul'da en yoğun kar yağışının öğleden sonra ve akşam saatlerinde olması bekleniyor ama en yoğun olduğu saatlerinde iş çıkışa denk gelebilir.

İlk değerlendirmelere göre; yarın için İstanbul'da karla karışık yağmur beklendiği yönündeki tahminler Meteoroloji tarafından güncellendi. Buna göre, yarın İstanbul'da hafif kar yağışı bekleniyor

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan, günlük hava tahmini grafiği de şu şekilde yer aldı:


Bölge bölge son durum

Balkanlar’dan Trakya’ya giriş yapan kar yağışı Tekirdağ Malkara ilçesinde lapa lapa yoğun şekilde etkisini gösterdi. Kayak pistine dönen yolda sürücülere zor anlar yaşattı. 10 santimetreyi aşan karla kaplı zeminde yokuşu çıkamayan araçları iterek kurtarmaya çalıştılar.

Öğleden sonra Çanakkale'de, geceye doğru da Kocaeli taraflarında yağış sulu kar ve kara dönecek.

İç Anadolu'da Kayseri-Sivas kesiminde fırtına akşam saatlerine kadar sürecek. Eskişehir, Konya çevresinde önce kuvvetli yağmur var, geceye doğru bölge genelinde kar bekleniyor.

Ege'de yaşamı olumsuz etkileyen şiddetli yağış ve rüzgar, çarşamba öğleden sonra hızını biraz düşürecek.

Akdeniz'de Adana bölümünde lodos şiddetli, akşam kuvvetli yağmur da başlıyor. Perşembe toroslara kar yağacak. Güneydoğu parçalı bulutlu, Gaziantep 10 derece.

Karadeniz'de Tokat, Gümüşhane boyunca lodos şiddetli, hava ılık, Samsun 18 derece. Batı Karadeniz'deki sağanaklar, gece orta kuvvetli kara dönecek. Doğu Anadolu'da don var, perşembe kar gelecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >