İsfanbul AVM'de yönetim, kiracı ve 3. parti firmaları GİK ile aynı çatı altında

İsfanbul AVM

Türkiye’nin en büyük alışveriş merkezlerinden biri olan İsfanbul Alışveriş Merkezi, 2019 yılında yerli ve yabancı olmak üzere toplam 18 milyon misafir ağırladı. 18 milyon misafirin 1,5 milyonunun yabancılardan oluştuğunu söyleyen İsfanbul AVM Yönetim Direktörü Kemal Baştürk, aylık 1,5 milyon ziyaretçinin İsfanbul’u ziyaret ettiğini söyledi. Yabancı misafirlerin özellikle Orta Doğu ve Körfez ülkelerinden geldiğini söyleyen Baştürk, yıllık cirolarının yüzde 20’sinin yabancı misafirlerden geldiğini belirtti.

İsfanbul Alışveriş Merkezi, 2019 yılında aylık 1,5 milyon yabancı ziyaretçiyi ağırladı. 2023 yılında yabancı misafir sayısını 3 milyona çıkarmayı hedeflediklerini belirten İsfanbul AVM Yönetim Direktörü Kemal Baştürk, İsfanbul’da önceki yıla göre kişi başı harcama tutarının yüzde 25 oranında artış gösterdiğini de sözlerine ekledi.

2019 Mayıs ayından bu yana sektörün cirolarında artış yaşandığını söyleyen Baştürk, “İsfanbul AVM olarak ciro/ziyaretçi oranımızda ivmesel yükseliş mevcut. Son birkaç yıldır kapı giriş sayılarında artışın nispeten yavaşladığı görülse de AVM'leri ziyaret edenlerin alışveriş yapma olasılığında artış gözlemleniyor. Markaların, mağazaya giren müşterinin alışveriş yaparak çıkmasına yönelik kapsamlı ve teknolojiyi de kullanan yeni uygulamaları kişi başı harcamaları arttırmakta. Örneğin kendi Avm’mizde geçtiğimiz yıla göre kişi başı harcama tutarı yüzde 25 oranında artmış durumda” dedi.

“Yatırımlarımız 2020 yılında da hız kesmeyecek”

İsfanbul AVM’nin ‘Eğlence Perakendesi’ konusunda Türkiye’nin ayrışan ve farklılaşan ilk Alışveriş Merkezi olduğunu aktaran Baştürk, 2020 yılında bu alandaki yatırımlarına hız kesmeden devam edeceklerini açıkladı. Baştürk, “Aile eğlence merkezimiz yenilendi ve büyüdü. 1 Ocak 2020 itibariyle 5bin metrekarelik bir mağazada hizmet vermeye başladı. Bunun yanı sıra bizi heyecanlandıran değişimlerimiz olacak. Mevcut Foodcourt alanımızı bir alt katımıza taşıyıp, yeni yatırımlar yapacağız. Yeme-İçme noktalarımız hem fiziksel hem de mağaza karması anlamında yenilenecek. Perakende Performans Yönetimi (PPY) olarak adlandırdığımız bir takip sistemimiz var. Bu sistem Türkiye’de ilk defa kullanılıyor. Mevcut 200 mağazamızın cirolarını günlük olarak alıp, takip ediyoruz. Pazarlamada aldığımız aksiyonlarda bu ciro gelişimi temel yol gösterici oluyor. Perakende Performans Yönetimi sistemimizi 2020 senesinde çok daha fazla duyacaksınız. Yine, Türkiye’de bir AVM çatısı altında ilk defa, ziyaretçi memnuniyetinin çalışan memnuniyetinden geçtiği düşüncesinden hareketle Eğlence Perakende Akademisi’ni (EPA) kurduk. Bu yeni oluşum perakendenin eğlence ve yeni deneyimler anlamında başkalaşacağı yeni bir dönemi ifade ediyor. Ve bu yeni dönemin öncüsü olmak bizi çok heyecanlandırıyor.”

Ziyaretçilerin nabzı MallTrackSM ile anında ölçülecek

Ayrıca İsfanbul, AVM sektöründe ilk kez uygulanan ve bir Barem Ar-Ge Merkezi projesi olan MallTrackSM ile müşteri memnuniyetini dijital ortamda gerçek zamanlı ölçerek, hızlı geri dönüşlerle neredeyse interaktif bir iletişime olanak sağlayan bir sistemle çalışmalarını sürdürüyor. Bu sayede AVM ziyaretçilerinin ziyaretlerine ilişkin memnuniyetleri sürekli ölçülüyor ve hedef, reel olarak yüzde 100 ziyaretçi memnuniyeti olarak belirlenebiliyor. AVM Yönetimi, kiracı ve 3. parti firmalarını aynı çatı altında toplayan tek uygulama GİK’le de yazılım, zaman tasarrufu, hızlı bilgi akışı sağlamayı ve personel verimliliğini artırmayı hedefleyen İsfanbul, program kapsamında maliyetleri düşürmeyi ve veri analizi yapabilmeyi hedefliyor. En önemli fonksiyonu GİKDOOR olan uygulama kapsamında mağaza çalışanları telefonlarına yükledikleri GİKDOOR uygulamasında hareketli olan personel kartlarını online okutarak AVM’ye giriş yapabiliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >