İslam karşıtı oyunları oynama, oynatma ve şikayet et

Gençlik ve Spor Bakanlığı oyunlarda İslam karşıtlığını konu edinen bir site açtı. Call of Duty, Resident Evil, Guitar Hero gibi oyunlar kara listede.

Son zamanlarda oldukça artış gösteren oyunlarda islamofobik öğelere karşı duruş, Gençlik ve Spor Bakanlığını bu konuda çalışma yapmaya teşvik etmiş. Bu kapsamda www.oyunlardaislamofobi.com adlı internet sitesini yürürlüğe koyan bakanlık içlerinde İslam karşıtı öğeler bulunan oyunlara 'oynama oynatma' diyerek karşı bir tavır sergilemiş. Farkındalık oluşturmak için bir çok oyuna bu internet sitesinde yer veren bakanlık sadece oyunları teşhir etmekle kalmıyor, aynı zamanda insanları da göreve çağırıyor.

Kullanıcıların oyunları oynarken dikkatle incelemelerini isteyen bakanlık, İslam karşıtı unsur gördükleri zaman görüntüleri kaydederek, sitede bulunan şikayet etme sistemi üzerinden şikayet etmelerini istiyor.



Sitede bulunan Guitar Hero, Devil May Cry, Resident Evil, Call of Duty, Ayo Dance, Minarett Attack, Bomb Gazze, Clive Barker's Undying, Pacman, Muslim Massacre, Zack & Wiki, Serious Sam ve Hitman gibi oyunlar hakkında detaylı bilgiler yer alıyor. Herhangi bir oyunun üzerine tıkladığımızda, yapımcı firma, satış miktarı, elde edilen toplam gelir vb. bilgileri görebiliyoruz. Ayrıca oyunda yer alan İslam düşmanlığı da görsellerle ayrıntılı bir şekilde açıklanıyor. Örneğin; Resident Evil oyununda yerlerde Kur'an-ı Kerim bulunmaktadır ve Peygamber Efendimizin (S.A.V.) kabrinin kapısı zombilere saldırmadan önceki büyük giriş olarak tasvir edilmiştir. Siteye buradan ulaşabilirsiniz.


İslamofobi'nin kendine yer bulduğu 13 oyun



Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >