İsrail evlerinde 'travma tedavisi' gören çocukları vurdu

İsrail bombardımanında ölen Filistinli çocuklardan 11'i evlerinde travma tedavisi görüyordu
İsrail bombardımanında ölen Filistinli çocuklardan 11'i evlerinde travma tedavisi görüyordu

İsrail'in Gazze'deki sivillere yönelik saldırılarında ölen çocuklardan 11'inin evlerinde travma tedavisi gördüğü ortaya çıktı. Çocuklara yardım eden Norveçli yetkili, "Güvende olduklarını düşündüğümüz çocuklar evlerinde bombalandı. Hayalleri ve peşlerini bırakmayan kabuslarla gömüldüler. İsrail'i bu çılgınlığı durdurmaya çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

İsrail'in hava saldırılarında Gazze'de travma tedavisi gören 11 Filistinli çocuk evlerinde öldürüldü.

"ReliefWeb" sitesinin Norveç Mülteci Konseyi'ne (NRC) dayandırdığı habere göre, geçen hafta İsrail hava saldırılarında Gazze'de 60'ın üzerinde çocuk öldü ve bu çocukların 11'i travmayla başa çıkabilmek için NRC'den yardım alıyordu.

Nüfusun yoğun olduğu bölgelerde 5 ile 15 yaş arasındaki11 çocuğun tamamı, ölen veya yaralanan sayısız akrabasıyla birlikte evlerinde öldürüldü.

NRC Genel Sekreteri Jan Egeland, çocukların öldürülmesine ilişkin yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:


"Travma tedavilerine yardım ettiğimiz, güvende olduklarını düşündüğümüz 11 çocuğun evlerinde iken bombalandığını öğrendiğimizde yıkıldık. Artık gittiler, aileleriyle birlikte öldürüldüler, hayalleri ve peşlerini bırakmayan kabuslarla gömüldüler. İsrail'i bu çılgınlığı durdurmaya çağırıyoruz. Çocuklar korunmalı. Evleri hedef olmamalı. Okullar hedef olmamalı. Derhal onları bombalamayı bırakın."

  • İsrail'in 10 Mayıs'tan bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 64'ü çocuk, 36'sı kadın olmak üzere 227 kişi yaşamını yitirdi, 1530 kişi de yaralandı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >