İstanbul 23 Haziran'a kadar ona emanet: Ali Yerlikaya

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya

● İstanbullular 23 Haziran Pazar günü tekrar sandık başına gidecek.

● İçişleri Bakanlığı, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildiğini açıkladı.

● 11 Ekim 1968’de Konya’da dünyaya gelen Ali Yerlikaya'nın hayatına yakından bakalım.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) İstanbul'da 31 Mart'ta yapılan Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin yenilenmesine karar verdi.

  • İstanbullular 23 Haziran'da tekrar sandık başına gidecek.

YSK’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlık seçimini iptali kararının ardından en çok merak edilen konulardan bir tanesi de 23 Haziran'a kadar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını kimin yöneteceği oldu.

YSK'nın kararının ardından Binali Yıldırım açıklamalarda bulundu.
YSK'nın kararının ardından Binali Yıldırım açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildiği bildirildi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

  • "Yüksek Seçim Kurulu’nun 06/05/2019 tarih ve 284488 sayılı kararı kapsamında yeniden yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi sonucunda yeni belediye başkanı seçilinceye kadar 5393 sayılı Belediye Kanun’un 46’ncı maddesi gereğince İstanbul Valisi Ali Yerlikaya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilmiştir."

CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu basına açıklamalarda bulundu.
CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu basına açıklamalarda bulundu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Yüksek Seçim Kurulunun dün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yeniden yapılmasına karar verdiği hatırlatıldı.

Bu kapsamda, yapılacak seçim sonucunda yeni belediye başkanı seçilinceye kadar 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 46'ncı maddesi gereğince İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildiği kaydedildi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya

Ali Yerlikaya kimdir?

27 Ekim 2018'de Resmi Gazete'de yayımlanarak Gaziantep Valiliği’nden İstanbul’a atanan Vali Ali Yerlikaya, 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 46'ncı maddesi gereğince İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildi.

23 Haziran'a kadar görev yapacak olan Ali Yerlikaya'ın hayatına yakından bakalım...

27 Ekim 2018’de yayımlanan Resmi Gazetenin bildirisi üzerine 39 ilin valisi değişti. Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ise, İstanbul Valiliği’ne atandı.

Konya'da doğdu

Ali Yerlikaya, 11 Ekim 1968’de Konya’da dünyaya geldi. Liseden mezun olana kadar doğduğu şehirde kalan Yerlikaya, yükseköğrenimi için ayrıldı. 1989’da İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu.

Kaymakam adaylığı ile başladı

Yerlikaya, mezuniyetinin üzerinden 1 yıl geçmişti ki, İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı görevine başladı. Bu onu daha yüksek sıçrayışlara taşıyacak ilk adımdı.

1993’te Kayseri’nin Felahiye İlçesi Kaymakamlığı’na atandı. Sonrasında ise sırasıyla Erzin (Hatay), Derabucak (Konya), Hilvan (Şanlıurfa) ve Sarıkaya (Yozgat) ilçelerinde Kaymakamlık görevinde bulundu.

29 Mayıs 2003’te İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliği’ne atanan Yerlikaya, 9 Şubat 2004’te ise, Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü’ne atandı.

Yerlikaya, ayrıca Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası’nda da (TÜHİS), Yönetim Kurulu Üyesi olarak bulundu.

Ali Yerlikaya 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda çocuklarla bir araya gelmişti.
Ali Yerlikaya 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda çocuklarla bir araya gelmişti.

Vali Ali Yerlikaya

Çeşitli ilçelerde yürüttüğü Kaymakamlık görevinden sonra Yerlikaya, 13 Aralık 2007’de Şırnak Valisi oldu. Buradaki görevi 17 Mayıs 2010’a kadar devam etti. 23 Mayıs 2010 ile 9 Ağustos 2012 arasında Ağrı Valisi olarak görevini yürüten Yerlikaya; 17 Ağustos 2012 - 3 Mart 2015 tarihleri arasında da Tekirdağ Valisi olarak görev aldı.

16 Şubat 2015’te 2015/7295 sayılı Bakanlar Kurulu Kararnamesi ile de Gaziantep Valiliği’ne atanan Yerlikaya, buradaki görevinin ardından İstanbul'a atandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >