İstanbul için art arda kar uyarısı: Hava sıcaklığı aniden düşecek

Arşiv
Arşiv

İstanbul için peş peşe soğuk hava ve kar yağışı uyarıları yapılıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden paylaşılan orta ve uzun vadeli hava durumu tahminine göre, İstanbul'da cumartesi günü hava sıcaklığı ani bir düşüş gösterecek, pazar gününden itibaren ise kar yağışı etkili olacak.

Meteoroloji'nin verilerine göre, İstanbul'da pazartesi, salı ve çarşamba günleri de kar yağışı etkisini gösterecek. İstanbul ile birlikte pazartesi günü tüm yurtta da kar yağışı ve sağanak bekleniyor.

İstanbul'da beklenen kar yağışıyla ilgili olarak meteoroloji uzmanı İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen'den de değerlendirmeler geldi.

"Pazar günü kar yağışı başlayacak"

Twitter'daki hesabından açıklama yapan Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul'da kar yağışının pazar günü akşam başlayacağını söyledi.

Şen, kar yağışının pazartesi, salı ve çarşamba günlerinde de devam edeceğini belirtti. Perşembe günü soğuk hava sisteminin 'Cut off', yani ana sistemden kopacağını belirten Prof. Şen, sistem için "Kendi içindeki enerjiyi iki gün daha azalarak sürdürür" dedi.

"Pazartesi ve salı günü kuvvetli kar yağışı bekleniyor"

Şen, İstanbul'da kar yağışının en kuvvetli görüleceği tarihin ise pazartesi ve salı günleri olacağını belirterek, bu günlerde sıcaklıkların gece -1, gündüz ise 2 derecelere düşeceğini söyledi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >