İstanbul Sarıyer'de ormanlık alanda yangın

Yangın bölgesinden bir görüntü
Yangın bölgesinden bir görüntü

İstanbul Sarıyer'de ormanlık alanda çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale ediyor.Alınan bilgiye göre, ilçedeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.Durumun haber verilmesi üzerine bölgeye gelen itfaiye ekiplerinin yangını söndürdü. Ekiplerin soğutma çalışması ise devam ediyor.

İstanbul Sarıyer'de orman yangını çıktı. Ekiplerin müdahalesiyle yangın söndürülürken, soğutma çalışması yapılıyor.

Sarıyer, Maden Mahallesi'ndeki ormanda saat 16.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Alev ve dumanları görenler durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Ekipler, yangına müdahale ederek, söndürdü. Soğutma çalışmaları devam ediyor.

Yangın ekiplerin müdahalesiyle söndürüldü
Yangın ekiplerin müdahalesiyle söndürüldü

İstanbul Valiliği'nden açıklama

İstanbul Valiliği'nden yangınla ilgili yapılan açıklamada, "Bugün saat 15.50'de Sarıyer ilçemizde Maden Mahallesi Çırçır Özel Ormanı ile Devlet Ormanı arasında bir yangın ihbarı alınmıştır. Olay yerine ivedilikle güvenlik, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edilmiştir. Çıkış sebebi henüz belirlenemeyen yangında 800 m2 civarında alanın yandığı tespit edilmiştir. Söndürülen yangını soğutma çalışmaları devam etmektedir. Konuyla ilgili soruşturma başlatılmıştır." denildi.

"Yıllardır yangın çıkmadı"

Söndürme çalışmalarına yardım eden Niyazi Sabun isimli mahalle sakini, "Evdeydim baktım dumanlar çıkıyor. Hemen itfaiyeyi aradık. İtfaiye geldi. Hortumlarla çıktık yukarı söndürdük. Yıllardır burada böyle yangın olmadı. Kasıtlı bir şey bu" şeklinde konuştu.

Bir başka mahalle sakini, "Evdeydim yangını duyunca direk geldim. İtfaiye ekipleri buradaydı müdahale etmişlerdi. Kısa sürede söndürüldü. Bu zamana kadar buralarda hiç böyle yangın çıkmazdı" ifadelerini kullandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >