İstanbul Yeni Havalimanı'nda yolcuları robotlar karşılayacak

İGA-BOT
İGA-BOT

Üçüncü havalimanının çok büyük bir kısmı tamamlandı. Gelecek ayın son günlerinde ilk etabının hizmet vermeye başlayacağı havalimanında yolcuları öncelikle İGA-BOT olarak isimlendirilen Türk ve Çin ortak yapımı robotlar karşılayacak. Ayrıntılar haberimizde:

Ekim sonunda ilk etabının hizmete açılacağı İstanbul Yeni Havalimanı ile ilgili yeni gelişmeler ortaya çıkmaya devam ediyor. Çok büyük oranda tamamlanan havalimanının ilk etabı 90 milyon yolcu kapasitesiyle ön plana çıkıyor. Tüm birimler faaliyete başladığında ise bu rakam 200 milyonu buluyor.

Yolcuları robotlar karşılayıp yönlendirecek!

Yolcu kapasitesinden de anlaşılabildiği üzere sıfırdan inşa edilen dünyanın en büyük havalimanlarından biri olan İstanbul Yeni Havalimanı, teknoloji hususunda da yolculara yepyeni hizmetler sunmaya hazırlanıyor. Bunlardan biri de karşılama robotları... Türk ve Çinli mühendislerin birlikte tasarladığı İGA-BOT, havalimanındaki yolcuları tanıyarak çeviri hizmeti verecek.

İGA-BOT, yolcuların zaman kazanması için birçok farklı kombinasyonu göz önünde bulundurarak yönlendirme yapacak.
İGA-BOT, yolcuların zaman kazanması için birçok farklı kombinasyonu göz önünde bulundurarak yönlendirme yapacak.

Üstelik sakıncalı yolcuları da doğrudan merkeze bildirecek. Robotların bir diğer görevi ise bilet ve bagaj işlemlerini yönetmek. Böylece standart işlemlerin hızlıca halledilmesi amaçlanıyor. Yolcuların evden havalimanına kadar olan sürecini tamamen optimize etmeye hazırlanan İGA-BOT, şehir trafiğiyle ilgili verileri de göz önünde bulundurarak planlama yapabiliyor.

Yolcular ve havalimanında yakınlarını bekleyenler, robotların yanı sıra diğer teknolojik araç-gereç ve sosyal hizmetlerden de yararlanabiliyor. Yeni nesil GSM altyapısının kullanıldığı havalimanında yüksek hızlı ücretsiz internet de herkese açık şekilde sunuluyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >
KAYNAK / AKŞAM GAZETESİ