İstanbul'a fırtına uyarısı

Arşiv
Arşiv

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hafta sonu İstanbul için fırtına uyarısında bulundu. İstanbul'da hafta sonu kar yağışı beklenmezken, parçalı ve az bulutlu, zamanla batısında çok bulutlu havanın hakim olacağı belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdülüğü'nden yapılan açıklamaya göre, hafta sonu İstanbul'da fırtına beklendiği bildirildi. Bugün öğle saatlerinden itibaren etkili olacağı belirtilen fırtınanın pazar günü öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Parçalı ve az bulutlu, zamanla batısında çok bulutlu havanın hakim olacağı Marmara Bölgesi'nde, gece Edirne ve Kırklareli'nin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Bölgenin, parçalı ve az bulutlu, zamanla batısının çok bulutlu olacağı öngörülürken, gece Edirne ve Kırklareli'nin sağanak yağışlı geçmesi, sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Rüzgarın güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat), akşam saatlerinden itibaren yer yer fırtına (60-90 km/saat) şeklinde esmesi öngörülüyor.

Öte yandan yapılan uyarıda, kuvvetli rüzgarın oluşturabileceği çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >