İstanbul'da kar yağışı ne zaman bitecek?

Kar yağışı üç gündür etkili oluyor
Kar yağışı üç gündür etkili oluyor

İstanbul'da üç gündür aralıklarla devam eden kar yağışı sabah saatlerinde etkisini artırdı. Kar yağışı nedeniyle trafik yoğunluğu yüzde 85'e kadar yükseldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü kar yağışının bugün kenti terk edeceğini duyurdu.

İstanbul'da cuma gününden bu yana etkili olan kar yağışı ve soğuk hava, beraberinde getirdiği buzlanmayla birlikte sürücülere özellikle ara sokaklarda zor anlar yaşatıyor. Kentte trafik yoğunluğu, İBB Trafik Yoğunluk Uygulaması'na göre an itibariyle yüzde 85'i aştı.

Afet Koordinasyon Merkezi'nden uyarı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nden de uyarı yapıldı. Uyarıda, "İstanbul'da dün akşam saatlerinden itibaren mola veren kar yağışı sabah erken saatlerinden (05.30) itibaren kuzey bölgelerimizde tekrar etkili olmaya başlamıştır.

İlerleyen saatlerde yağışın il genelinde yayılarak yer yer kuvvetli şekilde etkili olacağı tahmin ediliyor. An itibarı ile -1 ila -9 derece arasında seyreden dondurucu soğuklar ve sabah trafiği göz önünde bulundurularak vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması önem arz ediyor" denildi.

Kar yağışı ne zaman bitecek?

  • İstanbul’da üç gündür zaman zaman etkili olan kar yağışının bugün bitmesi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre, kar kenti bugün terk ediyor. Hava sıcaklıklarında ise bir değişiklik beklenmiyor.

Haftasonu daha çok Anadolu yakasında etkili olan yak yağışı bugün sabah saatlerinde Avrupa yakasında da şiddetini arttırdı. Diğer taraftan kar yağışının kenti ne zaman terk edeceği belli oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre kar kenti bugün terk ediyor. Hava sıcaklıklarında ise bir değişiklik beklenmiyor. İstanbul’da bugün hava sıcaklığı en yüksek 3 derece olurken en düşük -4 derece olması bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >