İstanbul'da kar yağışı trafiği kilitledi

İstanbul'da kar yağışı
İstanbul'da kar yağışı

Şehrin bazı bölgelerinde etkisini gösteren kar, trafikte yoğunluğa sebep oldu. İstanbul'da çoğunlukla Anadolu Yakası'ndaki ilçelerde sabah saatlerinde başlayan kar yağışı, aralıklarla devam ediyor.

Kar yağışının olduğu bölgelerde evlerin çatıları ve araçların üstü beyaza büründü. Yol kenarlarında beyaz örtü oluşmaya başlarken, sabah kar sürpriziyle karşılaşan bazı vatandaşlar hatıra fotoğrafı çektirdi. Sarıyer'in sahil kesimlerinde de kar yağışının etkili olduğu görüldü.

Kar yağışı trafiği de olumsuz etkiledi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Trafik Yoğunluk Haritası verilerine göre saat 08.55 itibarıyla kentte trafik yoğunluğu yüzde 67'ye kadar ulaştı.

Duraklarda yoğunluk

Kentte toplu ulaşımı kullanan vatandaşlar ise otobüs ve metrobüs duraklarında yoğunluk oluşturdu. Bazı otobüs seferlerinde de aksama yaşandığı gözlendi.

Anadolu Yakası'nda Tuzla, Pendik, Kartal, Maltepe ve Kadıköy'de D-100 Karayolu'ndaki bazı noktalarda trafiğin yoğunlaştığı görüldü.

Öte yandan, bazı kesimlerde kısa süreli dolu yağışı da etkili oldu.

Karlı havada trafikte nelere dikkat etmeli?

  • Trafiğe çıkmadan önce
  • Trafik kazalarının büyük bir bölümü önlem alınmadığı ve araç bakımı yapılmadığı için kaynaklanıyor. Özellikle soğuk havalarda motor, fren sistemi, aydınlatma, akü, silecek sistemi ve daha pek çok noktada problemler ortaya çıkabiliyor. Bu problemlerin tam da trafikteyken önünüze gelmemesi için trafiğe çıkmadan önce aracınızı kontrol etmelisiniz.
  • Güvenli yol araştırması
  • Trafiğe çıkmadan önce Kara Yolları Genel Müdürlüğü'ne bağlı ALO 159 hattı, KGM web sitesi www.kgm.gov.tr ya da yol güzergahını gösteren uygulaması ile sizin için en güvenli yolu belirleyip öyle yola çıkmalısınız.
  • Hızınızı düşürüp takip mesafenizi artırın
  • Kar yağışlı ve özellikle tipili havalarda aracının önünü dahi görmek çok zor oluyor. Bu yüzden hızın düşürülmesi ve takip mesafesinin artırılması olası kazaların önüne geçecektir.
  • Şerit ihlali ve sollama yapılmamalı
  • Uzun kar yağışlı havalarda aracın önünü dahi görmek zor olurken şerit değiştirmek ve sollama yapmak neredeyse imkansız hale geliyor. Ancak bazı kullanıcılar yağış, buzlanma ve diğer etkenlere aldırmadan dikkatsiz şekilde araçlarını sürmeye devam ediyorlar. Böyle havalarda daha dikkatli olmalı ve gereksiz şekilde sollama ve şerit ihlali yapmadan kaçılmalıdır.
  • Dikkat tamamen yola verilmeli
  • Yoğun kar yağışlı havalarda tüm dikkat yola verilmelidir. Siz her ne kadar dikkat etseniz de dikkat etmeyen sürücüler yüzünden olası bir problem yaşamanız söz konusu olabilir. Bu yüzden direksiyondayken telefona bakma, sigara içme ve dikkat dağıtacak diğer etkinliklerden kaçınılmalıdır.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >