İstanbul'da korkutan deprem

İstanbul'da deprem
İstanbul'da deprem

İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi'nin genelinde hissedilen bir deprem oldu. Kandilli Rasathanesi, Silivri açıklarında meydana gelen depremin şiddetinin 4.8 olduğunu duyurdu.

İstanbul ve çevresinde hissedilen bir deprem meydana geldi. Deprem, Marmara Denizi'de Büyükçekmece'nin 33 kilometre güney batısında oldu. Kandilli Rasathanesi depremin 4.8 büyüklüğünde gerçekleştiğini açıkladı. Depremin derinliğinin ise 16 kilometre olduğu belirtildi.

AFAD da, merkez üssü Marmara Denizi Silivri açıkları olan depremin büyüklüğünü 4,7 olarak açıkladı.

Bakan Kurum'dan açıklama

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum "Marmara Denizi'nde Silivri açıklarında meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremden dolayı tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İstanbul'da tüm birimlerimizle gelişmeleri yakından takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.


Vali Yerlikaya'dan açıklama

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

Marmara Denizinde başta istanbul olmak üzere çevre illerde hissedilen Kandilli Rasathanesi verilerine göre 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Bilgi vermeye devam edeceğim.

AFAD: Olumsuz bir ihbar yok

Ayrıca AFAD, "Meydana gelen deprem sonrası an itibarıyla olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz" açıklamasında bulundu.

9 saatte 35 deprem

  • Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığından (AFAD) yaptığı derlemeye göre, Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi açıklarında 1,6 büyüklüğündeki ilk deprem, saat 06.28'de meydana geldi.
  • Bu depremin ardından saat 15.26'ya kadar Şarköy ile Marmaraereğlisi ve Süleymanpaşa açıklarında, büyüklükleri 1,1 ile 3 arasında değişen 35 deprem daha kaydedildi.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >