İstanbul'da trafiğine kar etkisi: Yoğunluk yüzde 60'ı geçti

İstanbul'da kar alarmı trafiği
İstanbul'da kar alarmı trafiği

İstanbul'da aralıklarla etkili olan kar yağışı trafik yoğunluğunu artırdı. İBB'nin trafik yoğunluğu haritasına göre saat 16.40'tan itibaren trafik yoğunluğu yüzde 65'e ulaştı.

Meteoroloji'den yapılan uyarılara göre İstanbul'da dört gün boyunca etkili olması beklenen kar yağışı, bugün aralıklarla başladı.

Arnavutköy'e bağlı Hadımköy İstanbul Caddesi, İstanbul Havalimanı yolu ile Silivri, Çatalca, Bahçelievler ve Zeytinburnu'nun bazı kesimlerinde aralıklı yağış var.

İstanbul Valiliği de olumsuz hava koşullarına önlem amacıyla tüm okulların perşembe ve cuma günü tatil edildiğini duyurdu. Bu durum akşam saatlerine doğru trafik yoğunluğunun da artmasına neden oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) trafik yoğunluğu haritasına göre saat 16.40'tan itibaren trafik yoğunluğu yüzde 65'e yükseldi.

İnsan yoğunluğu oluştu

Yarın sabah itibariyle etkili olması beklenen kar yağışı öncesi kent genelinde trafik yoğunluğu oluştu. E5 Karayolunun her iki yönünde de uzun araç kuyrukları oluştu. Araç trafiğinin yanı sıra Cevizlibağ’da bulunan metrobüs, tramvay ve otobüs duraklarında da insan yoğunluğunun oluştuğu görüldü.

Kar yağışlı günlerde toplu taşıma kullanıma dikkat çeken Cemal Vural, “Fazla araçları ile çıkmamalarını ve toplu taşıma araçlarını kullanmalarını gerekse ulaşımlarını sağlamak amacıyla metro, tramvay ve metrobüsleri kullanmalarını rica ediyoruz. Çünkü geçen kışta bildiğiniz gibi felç etmişti. Bu konuların yaşanmaması amacıyla toplu taşıma araçlarını kullanmalarını talepte bulunuyoruz. Bunlar bizim için de geçerli, bizler de genellikle aracımızı kullanmıyoruz, toplu taşıma araçlarını kullanıyoruz” dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >