İstanbul'da yatırımcısına en çok kira kazandıran semtler

Konut fiyatlarında ki artış sürüyor. Eğer bu semtlerde gayrimenkul yatırımı yaptıysanız kazanmaya devam edeceksiniz...

Pamir&Soyuer Gayrimenkul Danışmanlık tarafından hazırlanan “2016 2.Çeyrek Türkiye Gayrimenkul Sektörü raporu yayınlandı. Ofis ve perakende sektöründeki gelişmelerin yer aldığı raporda konut pazarındaki fiyat gelişmeleri de karşılaştırılıyor. Buna göre İstanbul genelinde konut fiyatları 2013 2.Ç. ve 2016 2.Ç. arasını kapsayan son 3 yıllık dönemde cari fiyatlarla toplam yüzde 70 artış gösterdi.


Fiyatlar neden artıyor?
2016 2.Çeyrek Türkiye Gayrimenkul Sektörü raporunda ilçeler bazında yıllık fiyat artışları da analiz ediliyor. Raporda Ataşehir, Maltepe, merkezde Fatih, çeperlerde Silivri ile Şile gibi ilçelerde yüksek artışlar kaydedildiği belirtilirken, artışlardaki nedenlerin bölge özelinde aranması gerektiği ifade ediliyor. Son dönem ulaşım gelişmelerinin etkisi kadar Silivri, Şile ve Fatih bölgeleri için kısıtlı olan arzın da etkisinin de unutulmaması gerektiği vurgulanıyor.
Fiyatlar neden artıyor? 2016 2.Çeyrek Türkiye Gayrimenkul Sektörü raporunda ilçeler bazında yıllık fiyat artışları da analiz ediliyor. Raporda Ataşehir, Maltepe, merkezde Fatih, çeperlerde Silivri ile Şile gibi ilçelerde yüksek artışlar kaydedildiği belirtilirken, artışlardaki nedenlerin bölge özelinde aranması gerektiği ifade ediliyor. Son dönem ulaşım gelişmelerinin etkisi kadar Silivri, Şile ve Fatih bölgeleri için kısıtlı olan arzın da etkisinin de unutulmaması gerektiği vurgulanıyor.
Konut fiyatları en çok hangi ilçelerde arttı?
Raporda 30 ilçe genelinde istenen satış fiyatlarındaki yıllık ortalama artışın yüzde 20 üzerinde kaydedildiği vurgulanıyor. Beyoğlu'nun en düşük artışın gerçekleştiği ilçe olduğu, ilçede cari fiyatlarla yıllık artışın ortalama yüzde 6 olduğu, sabit fiyatlarla ise yıllık ortalama yüzde 2,3 düşüş gerçekleştiği ifade ediliyor. 2013 2.Ç. ve 2016 2.Ç. arası dönemde Beşiktaş, Sarıyer, Bakırköy ve Kadıköy gibi ilçelerin sıralamadaki yerinin değişmediğinin altı çiziliyor.
Konut fiyatları en çok hangi ilçelerde arttı? Raporda 30 ilçe genelinde istenen satış fiyatlarındaki yıllık ortalama artışın yüzde 20 üzerinde kaydedildiği vurgulanıyor. Beyoğlu'nun en düşük artışın gerçekleştiği ilçe olduğu, ilçede cari fiyatlarla yıllık artışın ortalama yüzde 6 olduğu, sabit fiyatlarla ise yıllık ortalama yüzde 2,3 düşüş gerçekleştiği ifade ediliyor. 2013 2.Ç. ve 2016 2.Ç. arası dönemde Beşiktaş, Sarıyer, Bakırköy ve Kadıköy gibi ilçelerin sıralamadaki yerinin değişmediğinin altı çiziliyor.
İstanbul'un hangi ilçeleri değer kazandı?
Raporda son 3 yıllık dönemde İstanbul ilçeleri konut pazarındaki fiyat gelişmeleri karşılaştırılıyor ve şu sonuçlara ulaşılıyor: 2013 2.Ç. ve 2016 2.Ç. arasını kapsayan son 3 yıllık dönemde, İstanbul genelinde istenen konut satış fiyatlarında cari fiyatlarla toplam yüzde 70 artış gerçekleşti. Yıllık ortalama yüzde 30 civarı gibi yüksek artışlar Maltepe, Ataşehir, Pendik gibi çeper ilçelerde kaydedildi. Artışın en düşük olduğu ilçe ise cari fiyatlarla yüzde 6, sabit fiyatlarla yüzde -2,3 ile Beyoğlu oldu.
İstanbul'un hangi ilçeleri değer kazandı? Raporda son 3 yıllık dönemde İstanbul ilçeleri konut pazarındaki fiyat gelişmeleri karşılaştırılıyor ve şu sonuçlara ulaşılıyor: 2013 2.Ç. ve 2016 2.Ç. arasını kapsayan son 3 yıllık dönemde, İstanbul genelinde istenen konut satış fiyatlarında cari fiyatlarla toplam yüzde 70 artış gerçekleşti. Yıllık ortalama yüzde 30 civarı gibi yüksek artışlar Maltepe, Ataşehir, Pendik gibi çeper ilçelerde kaydedildi. Artışın en düşük olduğu ilçe ise cari fiyatlarla yüzde 6, sabit fiyatlarla yüzde -2,3 ile Beyoğlu oldu.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >